Prioritati ale Ministerului Sanatatii in 2016

18/12/2015

Prioritati ale Ministerului Sanatatii in 2016

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prioritati-ale-ministerului-sanatatii-in-2016/

ministerul-sanatatiiBugetul Ministerului Sănătății pentru anul 2016 este cu 16% mai mare față de anul 2015. Care sunt in linii mari prioritatile insitutiei..

“O prioritate in anul 2016 o constituie consolidarea pachetului de actiuni prioritate prin introducerea unor programe noi, destinate marilor arsi si altor patologii majore. De asemenea, se urmareste dezvoltarea sistemului de urgente intraspitalicesti pentru cresterea calitatii serviciilor de ingrijire a marilor urgente in perioada critica si post-critica”, a declarat Mihaela Tanase, consilierul ministrului Sanatatii, conform Agerpres.

Tot anul viitor urmeaza sa fie lansat Programul National pentru Arsi, cu o pondere de aproximativ 10% din totalul alocarilor pentru programe nationale, program care va fi dublat de un acord cu Banca Mondiala. In cadrul acestuia se vor constitui patru centre de arsi la Iasi, Targu Mures, Timisoara, Bucuresti.

De asemenea, consilierul din Ministerul Sanatatii mai spune ca va fi introdus si un subprogram nou in cadrul Programului National de Oncologie — Oncologie pediatrica.

“Programul va fi finantat din FNUASS si va beneficia de o alocare preliminara de aproximativ 2% din totalul bugetului de programe derulat de CNAS. In cadrul programelor nationale existente, vom urmari dezvoltarea programelor destinate mamei si copilului, printr-o prioritizare in 2016 a asistentei medicale dedicate nou-nascutului prematur. Se are in vedere modernizarea sectiilor de terapie intensiva neonatala, prin alocarea a minim 3% din bugetul de programe. De asemenea, avem in vedere infiintarea unui program de preventie in medicina dentara la copii”, a mai mentionat Tanase, citata tot de Agerpres.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Aproximativ trei sferturi dintre romani merg la farmacie cel putin o data pe luna

Varianta indiana a coronavirusului ar putea deveni dominanta

Romania a solicitat suspendarea livrarii unor doze de vaccin anti-COVID

Mihaila: Accesul universal si echitabil la medicamente trebuie sa fie o prioritate pe agenda Consiliului UE

Valeriu Gheorghita: Perspectiva unui nou val de imbolnaviri, in toamna, este cat se poate de clara