Primul transplant hepatic la copil, la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ din Bucuresti

20/02/2023
Primul transplant hepatic la copil, la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ din Bucuresti

Primul transplant hepatic la copil, la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ din Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-transplant-hepatic-la-copil-la-spitalul-grigore-alexandrescu-din-bucuresti/

La Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’ din Capitala, a fost facut primul transplant hepatic la copil.

”In data de 18.02.2023, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’ s-a efectuat primul transplant hepatic la copil, care face parte din programul de transplant inceput de scurt timp in spitalul nostru”, informeaza reprezentantii spitalului intr-un comunicat de presa.

Pacientul caruia i s-a efectuat transplantul hepatic este in varsta de 11 ani si era cunoscut cu insuficienta hepatica si ciroza hepatica decompensata. Starea imediat postoperatorie este stabila.

Interventia a fost efectuata de o echipa de chirurgi a Spitalului ”Grigore Alexandrescu”, coordonata de conferentiar doctor Laura Balanescu, si o echipa de chirurgi de la Institutul Clinic Fundeni, formata din profesor universitar doctor Irinel Popescu si medicul Doina Hrehoret. Aceasta echipa mixta a fost coordonata de profesor universitar doctor Irinel Popescu.

Echipa de medici anestezisti a fost formata din doctor Ruxandra Fota din cadrul Institutului Clinic Fundeni si din medicii Florin Rusu si Alexandru Baetu din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, echipa de anestezie fiind coordonata de medicul Ruxandra Fota.

”Aducem multumiri deosebite Ministerului Sanatatii si in special domnului profesor universitar doctor Alexandru Rafila si Agentiei Nationale de Transplant, domnului director executiv doctor Guenadiy Vatachki si domnului doctor Victor Zota, care au facut toate eforturile si demersurile legale pentru ca aceasta interventie sa se desfasoare in cadrul clinicii noastre”, mai transmite unitatea sanitara in comunicat.

Etichete: transplant hepatic la copil, transplant hepatic, transplant copil, spitalul grigore alexandrescu

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: