Primul test rapid de saliva pentru depistarea sarcinii, va ajunge in farmacii in 2023

09/11/2022

Primul test rapid de saliva pentru depistarea sarcinii, va ajunge in farmacii in 2023

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-test-rapid-de-saliva-pentru-depistarea-sarcinii-va-ajunge-in-farmacii-in-2023/

Un test de sarcina bazat pe saliva si dezvoltat in Israel, urmeaza sa fie lansat in Europa si in alte piete incepand de anul viitor, au anuntat reprezentantii producatorului citati de DPA.

Testul dezvoltat de un start-up din Israel este primul test rapid din lume pentru depistarea sarcinii cu ajutorul salivei. Acesta va ajunge in farmaciile din Europa, Africa de Sud si Israel in primul trimestru al anului 2023, relateaza si Agerpres.

“Produsul este foarte simplu, usor de folosit si ofera rezultate precise in doar cateva minute”, au declarat reprezentantii companiei Salignostics, potrivit surselor citate.

Ei spun ca acesta este singurul test din lume pentru depistarea timpurie a sarcinii la domiciliu cu ajutorul salivei, in loc sa foloseasca urina, asa cum se intampla in cazul testelor traditionale. Noul test reuseste acest lucru prin depistarea in saliva a unui hormon de sarcina si poate fi utilizat inca din primele zile de intarziere a ciclului menstrual. Din datele preliminare, reiese ca testul are o sensibilitate de 95% si o specificitate de 97%.

Etichete: test de sarcina, test rapid de sarcina, testa de sarcina pe baza de saliva

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: