Primul spital din Romania accesibil nevazatorilor

06/03/2015

Primul spital din Romania accesibil nevazatorilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-spital-din-romania-accesibil-nevazatorilor/

durere-de-capInstitutul Clinic Fundeni este de acum primul spital din Romania care este usor accesibil si pentru persoanele care au deficiente de vedere.

Accesibilizarea institutiei pentru nevazatori a facut parte dintr-un proiect al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons, derulat in parteneriat cu Asociatia Nevazatorilor din Romania.

“In vederea recunoasterii si respectarii dreptului persoanelor cu dizabilitati de a beneficia de masuri care sa le asigure autonomia, integrarea sociala si profesionala, precum si participarea activa la viata comunitatii, institutiile publice si anumiti operatori privati trebuie sa adapteze cladirile civile si spatiul urban la nevoile individuale si colective ale persoanelor cu deficiente de vedere”, scrie intr-un comunicat de presa.

Proiectul a vizat asigurarea accesului persoanelor cu handicap vizual la spatiul public, prin eliminarea barierelor si restrictiilor de orice natura si evitarea discriminarii.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisia Europeana a aprobat cumpararea in avans a 80 de milioane de doze de vaccin anti-Covid produs de Moderna

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a primit un premiu special pentru calitatea ingrijirilor acordate pacientilor cu AVC

Iasi: Peste jumatate dintre pacientii de la UPU, confirmati cu COVID-19

Un medic ATI incurajeaza vaccinarea anti-Covid si vorbeste despre lupta din linia I

Aproape 2000 de studenti voluntari, alaturi de cadrele sanitare din prima linie