Stiri medicale

Primul spital din Romania accesibil nevazatorilor

Data ultimei actualizari: 06/03/2015

durere-de-capInstitutul Clinic Fundeni este de acum primul spital din Romania care este usor accesibil si pentru persoanele care au deficiente de vedere.

Accesibilizarea institutiei pentru nevazatori a facut parte dintr-un proiect al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons, derulat in parteneriat cu Asociatia Nevazatorilor din Romania.

“In vederea recunoasterii si respectarii dreptului persoanelor cu dizabilitati de a beneficia de masuri care sa le asigure autonomia, integrarea sociala si profesionala, precum si participarea activa la viata comunitatii, institutiile publice si anumiti operatori privati trebuie sa adapteze cladirile civile si spatiul urban la nevoile individuale si colective ale persoanelor cu deficiente de vedere”, scrie intr-un comunicat de presa.

Proiectul a vizat asigurarea accesului persoanelor cu handicap vizual la spatiul public, prin eliminarea barierelor si restrictiilor de orice natura si evitarea discriminarii.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.