Primul medicament ce ar putea stopa cataracta

18/10/2011

Primul medicament ce ar putea stopa cataracta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-medicament-ce-ar-putea-stopa-cataracta/

Cataracta este principala cauza de orbire in lume in cazul persoanelor de peste 65 de ani, informeaza Agerpres. O echipa de medici a anuntat ca a descoperit un medicament ce va stopa evolutia bolii fara a fi necesare interventiile chirurgicale.

Medicamentul a fost obtinut de o echipa de la Universitatea din Adelaide (Australia, n.red.) constituie primul tratament non-chirurgical al acestei boli. Produsul, realizat in colaborare cu compania Calpain Therapeutics a demonstrat ca poate incetini semnificativ evolutia cataractei.

Momentan, o interventie chirurgicala in cazurile de cataracta dureaza intre 35 si 40 de minute, iar vederea pacientului este aproape imediat imbunatatita.

“Medicamentul nostru poate fi administrat fie sub forma de picaturi, fie sub forma de crema si se pune in ochi in fiecare noapte, inainte de somn. Dupa examene oftalmologice de rutina medicii isi pot da seama ca o persoana are cataracta chiar inainte ca pacientul sa constate o diminuare a capacitatii vizuale. Odata ce aceasta boala este diagnosticata, in fazele sale incipiente, pacientii pot folosi acest medicament pentru a-i incetini progresul”, a explicat dr. Tim Lovell, presedinte al companiei Calpain Therapeutics.

1 Comentarii

  1. Nistor Melania says:

    Buna ziua, am citit articolul si sunt interesata de produsul existent pentru a incetini progresul CATARACTEI. Mentionez ca am 62 de ani, si am fost diagnosticata ( de curand ) cu CATARACTA ,in stadiu Incipient.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Ce raspuns a oferit Ministerului Sanatatii la solicitarea de suplimentare a fondurilor alocate cabinetelor de medicina familiei

Accidentul vascular cerebral sever, cauza de mortalitatea precoce

Ministrul Sanatatii: Legea vaccinarii nu se refera la obligativitate

Neurochirurgi demisionari de la Colentina: Am ajuns in situatia de a refuza peste 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe

DSP Suceava are director nou