Primul medicament ce ar putea stopa cataracta

18/10/2011

Primul medicament ce ar putea stopa cataracta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primul-medicament-ce-ar-putea-stopa-cataracta/

Cataracta este principala cauza de orbire in lume in cazul persoanelor de peste 65 de ani, informeaza Agerpres. O echipa de medici a anuntat ca a descoperit un medicament ce va stopa evolutia bolii fara a fi necesare interventiile chirurgicale.

Medicamentul a fost obtinut de o echipa de la Universitatea din Adelaide (Australia, n.red.) constituie primul tratament non-chirurgical al acestei boli. Produsul, realizat in colaborare cu compania Calpain Therapeutics a demonstrat ca poate incetini semnificativ evolutia cataractei.

Momentan, o interventie chirurgicala in cazurile de cataracta dureaza intre 35 si 40 de minute, iar vederea pacientului este aproape imediat imbunatatita.

“Medicamentul nostru poate fi administrat fie sub forma de picaturi, fie sub forma de crema si se pune in ochi in fiecare noapte, inainte de somn. Dupa examene oftalmologice de rutina medicii isi pot da seama ca o persoana are cataracta chiar inainte ca pacientul sa constate o diminuare a capacitatii vizuale. Odata ce aceasta boala este diagnosticata, in fazele sale incipiente, pacientii pot folosi acest medicament pentru a-i incetini progresul”, a explicat dr. Tim Lovell, presedinte al companiei Calpain Therapeutics.

2 Comentarii

  1. Max Noemi says:

    Cum pot ajunge la obținerea lui,va rog?

  2. Nistor Melania says:

    Buna ziua, am citit articolul si sunt interesata de produsul existent pentru a incetini progresul CATARACTEI. Mentionez ca am 62 de ani, si am fost diagnosticata ( de curand ) cu CATARACTA ,in stadiu Incipient.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Includerea persoanelor fara adapost si a celor cu handicap sau imobilizati la pat in etapa a II-a de vaccinare

Ministrul Sanatatii: In Bucuresti avem capacitate dubla de vaccinare fata de vaccinurile disponibile in acest moment

Sibiu: Cabinet de Pneumologie pentru evaluarea copiilor care au avut Covid-19

Peste 75% dintre persoanele programate pentru vaccinare sunt varstnici sau au boli cronice

Lista de asteptare pentru vaccinarea anti-Covid daca platforma nu permite programarea