PRIMER: Se lucreaza la foc continuu la peste 100 de solutii de tratament sau vaccinare impotriva coronavirusului

20/07/2020
PRIMER: Se lucreaza la foc continuu la peste 100 de solutii de tratament sau vaccinare impotriva coronavirusului

PRIMER: Se lucreaza la foc continuu la peste 100 de solutii de tratament sau vaccinare impotriva coronavirusului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primer-se-lucreaza-la-foc-continuu-la-peste-100-de-solutii-de-tratament-sau-vaccinare-impotriva-coronavirusului/

Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER), care reuneste cele mai importante 19 situri de fabricatie de medicamente din tara – atrage atentia ca desi s-au facut progrese importante in ultimele 4 luni in descoperirea si dezvoltarea unor tratamente si vaccinuri eficiente impotriva SARS-CoV-2 exista inca multe obstacole in parcursul punerii acestora pe piata.

“Se lucreaza la foc continuu la peste 100 de solutii de tratament sau vaccinare impotriva coronavirusului, insa cercetatorii au nevoie de mai mult timp pentru a finaliza studiile clinice si a trage o concluzie cu privire la eficienta pe termen lung a acestor solutii”, a precizat Dr. Dragos Damian, Director Executiv PRIMER, potrivit unui comunicat transmis luni.

Conform sursei citate, chiar daca in acest moment sunt finalizate o serie de studii clinice care demonstreaza eficienta unor vaccinuri, rezultatele acestora nu ofera deocamdata date concludente cu privire la durata si intensitatea efectului imunologic.

De asemenea, a devenit dificila si gasirea unui tratament medicamentos, in special pentru formele usoare si medii ale bolii, pentru ca a scazut numarul pacientilor inrolati in studii clinice, in acelasi timp cu limitarea raspandirii virusului din ultimele luni.

“Asadar, in acest moment, singura modalitate de a preveni raspandirea infectiei este de a practica masurile recomandate de autoritatile si specialistii din intreaga lume, si anume portul mastii, distantarea individuala si igiena mainilor. “Virusul SARS-CoV-2 a intrat in comunitate si se raspandeste cu repeziciune, in primul rand deoarece nu sunt respectate recomandarile autoritatilor si specialistilor”, a completat oficialul PRIMER.

In comunicat se mai precizeaza ca nu exista nicio indoiala ca in 2021 si 2022 vom avea pe piata foarte multe solutii pentru a lupta impotriva Covid-19, care vor ajuta ca viata noastra sa intre in normalitate. Pana atunci insa, trebuie sa privim cu maxima seriozitate contributia si responsabilitatea fiecaruia dintre noi la limitarea raspandirii bolii.

“Pentru 2020, masca, distantarea, spalarea si dezinfectarea mainilor sunt singurele masuri capabile sa evite o catastrofa sanitara si economica in Romania. Haideti sa le practicam”, a mai adaugat Damian.

Etichete: tratament coronavirus, vaccin covid-19, pandemie coronavirus, primer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: