Primele doze de vaccin antigripal pentru imunizarea personalului medical au ajuns in Vrancea

27/09/2018

Primele doze de vaccin antigripal pentru imunizarea personalului medical au ajuns in Vrancea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primele-doze-de-vaccin-antigripal-pentru-imunizarea-personalului-medical-au-ajuns-in-vrancea/


Primele doze de vaccin antigripal au ajuns in spitalele si la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vrancea pentru imunizarea personalului medical care vine in contact direct cu bolnavii, potrivit Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vrancea.

DSP Vrancea a primit 1.755 doze de vaccin antigripal si urmeaza sa fie distribuite si catre medicii de familie.

‘Am primit prima transa de 1.755 de doze de vaccin antigripal, care au fost deja date in spitalele din judet si la SAJ Vrancea pentru imunizarea personalului medical care vine in contact direct cu bolnavii. Alte vaccinuri vor pleca catre medicii de familie din orase, care vor primi in aceasta faza cate 20 de doze de vaccin antigripal’, a declarat sefa Laboratorului de Epidemiologie din cadrul DSP Vrancea, medicul Marina Maiorov, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, la nivelul judetului, DSP Vrancea a solicitat circa 32.400 doze de vaccin pentru imunizarea populatiei, care urmeaza sa fie primite de la Ministerul Sanatatii in transe.  

Potrivit sursei mentionate, medicul epidemiolog a facut referiri despre asupra numarului scazut de medici care se vaccineaza.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

“Medicii se vaccineaza mai putin decat ar trebui. In general se vaccineaza medicii de familie, care vin in contact direct cu bolnavii. Din pacate, in spitale personalul se vaccineaza mai putin, mai ales in Spitalul Judetean Focsani”, a declarat medicul Marina Maiorov, citata de Agerpres.

Dozele de vaccin antigripal vor fi administrate gratuit personalului medical si de asistenta sociala, batranilor de peste 65 de ani si copiilor pana in 2 ani, bolnavilor cronici, femeilor insarcinate, persoanelor institutionalizate si celor cu handicap.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sondaj international: Ar fi oamenii dispusi sa se vaccineze impotriva Covid-19?

Focar de coronavirus la Spitalul Elias | 26 de cadre medicale infectate

200 de medici rezidenti pentru prima linie | Suplimentarea numarului de paturi ATI in Capitala

Legea privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost votata de Camera Deputatilor

EMA: Zece noi tratamente pe piata UE | 76 de medicamente aprobate in 2020