Primele 2.500 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite medicilor de familie din Galati

28/09/2018

Primele 2.500 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite medicilor de familie din Galati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primele-2-500-de-doze-de-vaccin-antigripal-vor-fi-distribuite-medicilor-de-familie-din-galati/


Primele 2.500 de doze de vaccin antigripal, din cele 46.246 alocate judetului Galati, au ajuns la Directia de Sanatate Publica (DSP) si vor fi distribuite medicilor de familie.

“Campania de vaccinare antigripala pentru sezonul rece 2018-2019 va debuta la inceputul lunii octombrie. Dozele de vaccin antigripal atribuite judetului Galati vor sosi in patru transe. Prima transa de vaccin antigripal, de 2.500 doze, deja a sosit si in zilele urmatoare va fi distribuita medicilor de familie pentru ca acestia sa poata incepe imunizarea”, a precizat Liliana Iordachescu, purtator de cuvant al DSP Galati, citata Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

Din datele DSP Galati rezulta ca la nivelul judetului sunt aproximativ 70.000 de persoane care ar fi eligibile pentru vaccinarea antigripala gratuita, numai ca in ultimii ani a scazut foarte mult interesul populatiei pentru vaccinarea antigripala.

In ultimul sezon rece au fost diagnosticate 21 de cazuri de gripa sezoniera, dintre care unul mortal. Toti cei 21, afectati de maladie, cu varste intre trei si 84 ani, erau nevaccinati antigripal, mai relateaza sursa mentionata.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

In judetul Suceava si in Bucuresti sunt cele mai multe cazuri de infectie cu Covid-19

Daca medicul de familie indruma pacientul catre ambulatoriu, pe perioada starii de urgenta nu este necesar biletul de trimitere

SNMF face precizari despre birocratia si noua legislatie legata de procedura de eliberare a concediilor medicale

Centrul de Dializa Alba Iulia a fost amendat pentru nerespectarea recomandarilor privind protectia personalului

Departamentul pentru Situatii de Urgenta achizitioneaza o sectie de terapie intensiva mobila