Primaria Timisoara anunta inceperea demersurilor pentru construirea unui nou spital

10/02/2022

Primaria Timisoara anunta inceperea demersurilor pentru construirea unui nou spital

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primaria-timisoara-anunta-inceperea-demersurilor-pentru-construirea-unui-nou-spital/

Primarul Municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a primit vizita unei delegatii a International Finance Corporation (IFC) – divizia de investitii in dezvoltare a Bancii Mondiale – institutie care va incheia un parteneriat cu municipalitatea pentru construirea noului Spital Municipal.

Acesta va fi amplasat in nordul orasului si va fi dotat cu aparatura de ultima generatie, adunand intr-un singur loc toate sectiile medicale care acum sunt raspandite in oras, transmite primaria intr-un comunicat de presa.

„Acum, Spitalul Municipal are sediul principal intr-o cladire veche, din centrul orasului si sectii raspandite in toate zonele din Timisoara. Timisorenii nu pot avea astfel acces usor la servicii medicale de calitate. Intentia noastra este sa ridicam de la zero un nou campus medical, primul din ultimii 50 de ani, in zona de nord a orasului, langa Aerodromul Utilitar. Investitia va fi, insa, una imensa, probabil cel mai mare proiect din ultimii 30 de ani, si de aceea suntem onorati sa avem alaturi de noi in acest proiect vital pentru Timisoara o institutie prestigioasa, cum este IFC. Anul acesta vom incepe studiile cerute prin lege, pe care le vom finanta impreuna cu cei de la IFC. Astazi am facut un pas major pentru ca Timisoara sa aiba un nou spital municipal, unul modern si capabil sa asigure servicii medicale complete pentru timisoreni”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Potrivit sursei citate, in perioada urmatoare, in parteneriat cu IFC va fi demarat studiul de prefezabilitate necesar constructiei acestui nou spital.

Etichete: spital timisoara, spital municipal timisoara, dominic fritz

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: