Prim-vicepresedinte Sanitas: Legea salarizarii a reusit sa dezbine echipa medicala

07/03/2018

Prim-vicepresedinte Sanitas: Legea salarizarii a reusit sa dezbine echipa medicala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prim-vicepresedinte-sanitas-legea-salarizarii-a-reusit-sa-dezbine-echipa-medicala/


Prim-vicepresedinte Sanitas, Iulian Pope, a declarat ca Legea salarizarii a “reusit sa dezbine” echipa medicala si a spus ca in tara au avut loc proteste spontane ale personalului medical.

“De la 1 martie nu primesc ceea ce li s-ar cuveni, in opinia noastra. Avem farmacist, biolog, psiholog, infirmier si toate celelalte. Aceasta lege a salarizarii a reusit sa dezbine echipa medicala. Ati vazut ca astazi au fost proteste spontane. Federatia Sanitas a convocat in regim de urgenta pentru luni Consiliul National. Am facut publica astazi o scrisoare deschisa catre toate formatiunile politice parlamentare care vor sa rezolve probleme din sistemul sanitar si salarizarea si vom vedea cum vor decurge lucrurile”, a afirmat Iulian Pope , citat de Agerpres.

El a mai afirmat ca medicii vor avea un spor cuprins intre 1,30 si 7,8 la salariile de baza.

“Astazi vorbim despre anexa 10 acolo unde medicii vor avea un spor cuprins intre 1,30 si 7,8 la salariile de baza. (…) Unele categorii profesionale vor pierde, medicii intr-adevar vor castiga, dar castigurile nu sunt nici pe departe asa cum sunt prezentate in mass-media. Se incearca o compensare pentru regulamentul de sporuri pentru farmacisti, biologi, biochimisti, psihologi”, a mai sustinut Pope conform sursei mentionate.

De asemenea, el a facut referiri si la o posibila greva.

“Nu excludem nicio posibilitate. Dincolo de sindicat si de dorinta noastra sunt categorii profesionale profund nemultumite care au ales sa se manifeste, sa intrerupa spontan activitatea”, a mai precizat prim-vicepresedinte Sanitas.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Dr. Georgeta Hanganu says:

    Medicii Directori ai Centrelor de transfuzie au salarii mult mai mici dacat cele ale medicilor cu aceeasi specialitate si grad incadrati pe functie de executie!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: