Prezenta pacientilor in actul decizional, sustinuta

29/07/2011

Prezenta pacientilor in actul decizional, sustinuta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prezenta-pacientilor-in-actul-decizional-sustinuta/

Prezenta pacientilor si a organizatiilor profesionale in actul decizional, atunci cand sunt contractate servicii medicale este foarte importanta. Cel putin asta sustine deputatul iesean Tudor Ciuhodaru. Aceasta implicare va aduce potrivit medicului “normalitatea in asigurarea unei asistente medicale centrata pe nevoile pacientilor si va asigura transparenta distribuirii putinelor resurse acolo unde este cu adevarat nevoie”.

In acest sens este ceruta adoptarea proiectului legislativ de modificare si completare a legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii ce vizeaza cresterea accesibilitatii la servicii medicale a celor ce contribuie la asigurarile sociale de sanatate prin reprezentarea asociatiilor de pacienti precum si a celor ai Colegiului Medicilor si Ordinului Asistentilor Medicali in consiliul de administratie al Caselor de Asigurari de Sanatate.

De ce este nevoie de o astfel de decizie

Situatia sistemului medical romanesc nu este una foarte buna si de aceea prezenta pacientilor in momentul luarii deciziilor ar fi mai mult decat importanta.

“Romania se imprumuta cu 2 milioane de euro pe ora. Teoretic pentru plata pensiilor si salariilor. Un rezident are disponibil 1 leu pe ora pentru intreaga sa viata. Adica doar 733 de lei pe luna”, a afirmat Tudor Ciuhodaru. Acesta nu considera un lucru bun alinierea medicamentelor, a aparaturii si a consumabilelor la preturile europene, avand in vedere faptul ca sunt de 10 ori mai mici cheltuielile de personal. “Un caz rezolvat intr-un spital occidental este mult mai mare decat acelasi caz la noi, dar asta nu intereseaza pe nimeni. In momentul in care se produc scumpiri la combustibili si energie se spune ca se datoreaza alinierii la economia europeana. Si pretul serviciilor medicale, medicamentelor si materialelor urmeaza aceeasi directie”, a mai spus medicul iesean.

Autor: Oana Ciornia
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: