Prevenirea infectiilor din spitale, obligatia autoritatilor | Amenzi de pana la 20.000 de lei

13/06/2024
Prevenirea infectiilor din spitale, obligatia autoritatilor | Amenzi de pana la 20.000 de lei

Prevenirea infectiilor din spitale, obligatia autoritatilor | Amenzi de pana la 20.000 de lei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prevenirea-infectiilor-din-spitale-obligatie-a-autoritatilor-amenzi-de-pana-la-20-000-de-lei/

Prevenirea infectiei asociate asistentei medicale (IAAM) este obiectiv major national si o obligatie a autoritatilor administratiei publice centrale si locale, iar nerespectarea prevederilor in acest sens duce la o amenda de pana la 20.000 de lei.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat o prevdere legislativa care aduce completari la Legea privind prevenirea, diagnosticarea si tratamentul infectiilor asociate asistentei medicale.

Actul normativ reglementeaza cadrul general pentru prevenirea, diagnosticarea si tratamentul infectiilor asociate asistentei medicale – IAAM, cu scopul de a creste nivelul de siguranta a pacientilor internati in unitatile sanitare publice sau private, precum si a persoanelor asistate din institutiile medico-sociale si de ingrijiri paliative, de stat sau private.

Prevenirea infectiilor asociate asistentei medicale constituie un obiectiv major national, intrucat aceste infectii reprezinta principala amenintare la adresa sigurantei pacientilor ingrijiti in unitati sanitare si institutii medico-sociale si de ingrijiri paliative, stipuleaza legea.

Conform acesteia, indeplinirea tuturor masurilor legale pentru prevenirea si controlul IAAM constituie o obligatie a autoritatilor administratiei publice centrale si locale, a retelelor de unitati sanitare private, a intregului personal medical si auxiliar al acestor unitati, precum si a pacientilor si a persoanelor care acceseaza unitatile sanitare sau institutii medico-sociale si de ingrijiri paliative.

Neindeplinirea masurilor prevazute se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 de lei la 20.000 de lei pentru persoane juridice si de la 5.000 de lei la 10.000 de lei pentru persoane fizice.

Etichete: infectii asociate asistentei medicale, infectii spitalicesti, IAAM, amenzi infectii spitale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: