Presedintele Romaniei a prelungit starea de urgenta pana la data de 14 mai

14/04/2020
Presedintele Romaniei a prelungit starea de urgenta pana la data de 14 mai

Presedintele Romaniei a prelungit starea de urgenta pana la data de 14 mai

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-romaniei-a-prelungit-starea-de-urgenta-pana-la-data-de-14-mai/

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a anuntat oficial ca se prelungeste starea de urgenta pentru urmatoarele 30 de zile, pana pe data de 14 mai.

“Nu exista semne certe ale unei incetinidii a pandemiei la nivel global. Numarul persoanelor infectate creste zilnic intr-un ritm alert. Ne luptam cu o epidemie extrem de greu de controlat chiar si in contextul adoptarii unor masuri speciale. Fara aceste masuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul nostru de sanatate. Este tocmai scenariul negru pe care ne-am propus sa il evitam. Actiunea ferma si timpurie salveaza vieti”, a declarat Klaus Iohannis, intr-o declaratie facuta, marti.

Potrivit sefului statului, relaxarea restrictiilor la acest moment ar fi o greseala.

“Pericoul nu a trecut. Iar o relaxare a restrictiilor cum vad ca cer cu inconstienta unii politicieni ar duce la o crestere a cazurilor si la o presiune uriasa pe sistemul santiar. Stati acasa pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Stati acasa pentru a ne recupera viata cat mai repede”, a mai declarat Iohannis.

Etichete: stare de urgenta, prelungire stare de urgenta, izolare populatie, preventie covid-19, klaus iohannis

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: