Presedintele CNAS: Sistemul la nivelul managementului de spitale ar trebui regandit

03/12/2014

Presedintele CNAS: Sistemul la nivelul managementului de spitale ar trebui regandit

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-cnas-sistemul-la-nivelul-managementului-de-spitale-ar-trebui-regandit/

Proiect Ordin privind formularele de prescriptie medicala cu regim specialPresedintele CNAS Vasile Ciurchea afirmat astazi, 3 decembrie, ca sistemul la nivelul managementului de spitale ar trebui regandit si a mai declarat ca in Romania, procentul de internari de lunga durata este de 90%.

“La nivel de management de spital ar trebui regandit tot sistemul. De anul acesta internarile de zi dorim noi sa aiba o importanta foarte mare, sa scadem numarul de internari continue si sa le crestem pe cele de zi”, a declarat presedintele CNAS, citat de Agerpres.

Vasile Ciurchea a mai afirmat ca in strainatate, spre exemplu,  procentul de internari de zi este de 90% si doar 10% internari de lunga durata. In Romania lucrurile stau exact invers.

“In afara, numarul internarilor de zi este 90% din total, la noi este invers. Ne bucuram acum dupa doua luni de functionat dupa noul model ca am scazut internarile continue cu 5%, in unele locuri cu 10%, ceea ce este foarte putin. Ca sa ajungem la 90% mai avem mult. Internarea de lunga durata are costuri mari, cea de zi costuri mici. As vrea ca pentru anul viitor tot ce inseamna pachet de diagnostice de internare de zi la momentul acesta sunt vreo 200 , internare continua sa fie dat de societatile medicale fiecare pe specialitatea lui. Daca societatea medicala isi asuma acest pachet, este in regula, nimeni nu il mai poate comenta”, a mai spus Vasile Ciurchea.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala