Presedintele CNAS: Sistemul la nivelul managementului de spitale ar trebui regandit

03/12/2014

Presedintele CNAS: Sistemul la nivelul managementului de spitale ar trebui regandit

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-cnas-sistemul-la-nivelul-managementului-de-spitale-ar-trebui-regandit/

Proiect Ordin privind formularele de prescriptie medicala cu regim specialPresedintele CNAS Vasile Ciurchea afirmat astazi, 3 decembrie, ca sistemul la nivelul managementului de spitale ar trebui regandit si a mai declarat ca in Romania, procentul de internari de lunga durata este de 90%.

“La nivel de management de spital ar trebui regandit tot sistemul. De anul acesta internarile de zi dorim noi sa aiba o importanta foarte mare, sa scadem numarul de internari continue si sa le crestem pe cele de zi”, a declarat presedintele CNAS, citat de Agerpres.

Vasile Ciurchea a mai afirmat ca in strainatate, spre exemplu,  procentul de internari de zi este de 90% si doar 10% internari de lunga durata. In Romania lucrurile stau exact invers.

“In afara, numarul internarilor de zi este 90% din total, la noi este invers. Ne bucuram acum dupa doua luni de functionat dupa noul model ca am scazut internarile continue cu 5%, in unele locuri cu 10%, ceea ce este foarte putin. Ca sa ajungem la 90% mai avem mult. Internarea de lunga durata are costuri mari, cea de zi costuri mici. As vrea ca pentru anul viitor tot ce inseamna pachet de diagnostice de internare de zi la momentul acesta sunt vreo 200 , internare continua sa fie dat de societatile medicale fiecare pe specialitatea lui. Daca societatea medicala isi asuma acest pachet, este in regula, nimeni nu il mai poate comenta”, a mai spus Vasile Ciurchea.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari au candidat pentru un loc la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga

Spitalul Judetean Miercurea Ciuc a achizitionat un sistem complex de administrare a citostaticelor, unic in tara

SARS-CoV 2 ar putea fi declarata boala profesionala pentru salariatii din Sanatate