Stiri medicale

Presedintele CNAS: Facem toate eforturile de eliminarea deficientelor si imbunatatirea sistemului informatic

Data ultimei actualizari: 12/01/2018


Casa Nationala de Asigurari de Sanatate face toate eforturile pentru eliminarea deficientelor si imbunatatirea sistemului informatic, fara ca acesta sa fie intrerupt, asa cum se intampla in prezent, a declarat presedintele CNAS, Laurentiu Mihai.

“Functionarea sistemului public de sanatate din Romania este imposibila in lipsa sistemului informatic. Suntem constienti de problemele lui. Vorbim de un sistem care a demarat acum 11 ani, nu a inceput cu dreptul. Deja o parte a sistemelor, atat in ceea ce priveste echipamentul, cat si aplicatiile, sunt vechi. Adaugam in fiecare zi date noi, dar si aplicatii noi si efortul de a-l tine functional este mare, dar ne apartine in intregime. Modul in care il accesam va trebui sa fie acela care sa permita imbunatatirea lui in timp ce il folosim, orice imbunatatire trebuie facuta in timp ce functioneaza”, a precizat seful CNAS, intr-o conferinta de presa.

Potrivit Agerpres, el a adaugat ca CNAS urmeaza sa achizitioneze in scurt timp servicii de mentenanta pentru sistemul informatic

De asemenea, a mai precizat ca nu se afla in pozitia de a discuta punerea sub semnul intrebarii a functionarii sau renuntarii la sistemul informatic.

“Suntem constienti ca sunt probleme, facem toate eforturile care ne stau in putere sa le eliminam. Nu cred ca suntem in pozitia de a discuta macar punerea sub semnul intrebarii a functionarii sau a renuntarii la sistemul informatic. Facem toate eforturile de eliminare a deficientelor si sa-l imbunatatim, iar controlul banilor, al serviciilor, eliminarea posibilitatilor de frauda sunt atat de evidente incat nu se pune problema renuntarii la el, ci doar a face eforturi mai mari pentru ca el sa functioneze mai bine”, a sustinut seful CNAS, potrivit sursei mentionate.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.