Stiri medicale

Presedintele CNAS despre contractul cadru cu furnizorii de servicii medicale

Data ultimei actualizari: 16/01/2015

CNASCel mai probabil, in luna martie va fi semnat contractul cadru cu furnizorii de servicii medicale, dupa consultarile pe care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) le vor avea cu toti partenerii implicate. Cel putin asa a afirmat presedintele Casei, Vasile Ciurchea.

“Contractul-cadru cu furnizorii de servicii medicale va fi semnat probabil in luna martie, in functie si de cat de repede terminam discutiile cu toti partenerii. Inainte de semnare trebuie discutate cu partenerii de dialog viitoarele norme, viitorul contract, modificari la contract, pentru ca de fapt contractul este pe doi ani. Am trimis deja invitatii pentru toti partenerii, exista un calendar in acest sens”, a declarat VasileĀ  Ciurchea, conform Agerpres.

Vizavi de contractele cost-volum in urma carora vor mai intra pe lista de medicamente compensate si gratuite alte molecule, presedintele CNAS a afirmat ca miercuri a fost publicat in Monitorul Oficial modelul unui astfel de contract.

“Astazi ( miercuri) a fost publicat in Monitorul Oficial modelul de contract si de aici incolo putem demara lucrurile pentru a putea incheia contractele cost-volum”, a mai precizat Vasile Ciurchea, citat de Agerpres.

Vizavi de idea ca producatorii de medicamente sustin faptul ca exista un blocaj din cauza demisiilor membrilor comisiilor de specialitate, Ciurchea a afirmat:

“Da, exista acest fenomen de demisie al unor membri ai comisiilor, dar noi ne adresam in lipsa comisiilor societatilor medicale de profil”.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.