Presedintele CNAS despre cardul de sanatate: “Sistemul functioneaza”

11/05/2015

Presedintele CNAS despre cardul de sanatate: “Sistemul functioneaza”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-cnas-despre-cardul-de-sanatate-sistemul-functioneaza/

vasileciurcheaConducerea CNAS a precizat luni, 11 mai, vizavi de cardul de sanatate, ca “sistemul functioneaza” si ca acum sunt doar probleme minore.

“In momentul de fata sunt probleme minore, inerente unui inceput, dar nu mai sunt acele probleme din primele trei zile. (…) Din punct de vedere tehnic, un asemenea proiect de dimensiunea cardului national, sigur ca avea si probleme inerente, de inceput, dar pe care in mare parte le-am intuit, altele nu, dar am incercat sa le gestionam asa cum apareau si in timp real. Sistemul functioneaza. Noi speram ca, in doua luni, marea majoritate a cardurilor existente sa ajunga la cetateni. Probabil ca 100% nu se va intampla niciodata, pentru ca sunt foarte multi cetateni plecati in strainatate si care vin cand au un motiv”, a declarat Vasile Ciurchea, presedinte CNAS, citat de Agerpres.

El a mai afirmat ca sunt si oameni care doresc sa puna “piedici” sistemului cardului de sanatate. Reprezentantii mass media l-au intrebat daca se refera la medicii de familie. Raspunsul lui:

“Furnizorii in general, nu fac adresa la unul sau altul ca toata lumea se opune schimbarilor in general”,a spus seful CNAS, tot conform Agerpres.

Cardul de sanatate a intrat in vigoare la 1 mai, iar in primele zile de functionare, medici din toata tara au reclamat ca sistemul functioneaza greu.

 

5 Comentarii

 1. Pistol Irina says:

  Pacientii inteleg si vin, dar nu stiu ce insemna codul PIN. Incercam, in citeva minute, sa-i consultam,sa-i vindecam, sa le ridicam nivelul cultural cu citeva zeci de ani si, bineinteles, sa activam si cardul.Daca nu merge internet-ul in comuna…

 2. florica georgescu says:

  Nu este normal sa ne oblige pe noi(medicii de familie )sa deblocam cardurile, de foarte multe ori validarea unei consultatii dureza 20-30 minute si practic ne blocheza activitatea la cabinete.

 3. florica georgescu says:

  sistemul functioneaza FOARTE GREU in continuare ; depasim cu mult
  programul de lucru.(Luni si marti parea ca ,,este pe drumul cel bun” dar doar parea.

 4. elena says:

  un singur lucru nu se precizeaza:cardul de sanatate nu arata calitatea pacientului de asigurat!asa ca…pe calculatorul meu dat de nicolaescu,care e din 2008, lucrez in sistemul de operare,trebuie sa am portalul siui deschis ca sa verific calitatea pacintului, apoi fac rp+bt…dureaza…..si apoi mai sunt si batjocarita de pacienti “ca ce face omul ala in cabinet?il operez?ca nu se raspunde la tel…ca se sta cu orele la mf,ca si asa au stat 5 ore la sp si nu i-a bagat numeni in seama…asta -i un sistem corect?sa stau eu cu distonocalmul dupa mine?sa stea ponta si cu banucioiu!

 5. dr ciucure says:

  Nu am avut probleme cu cardurile.Pacientii au inteles, vin la cabinet pt activare.Sunt altii care nu au primit cardurile, dar merg la CAS pt a face declaratii.Singura presiune pe care o regasesc in aceasta perioada este legata de timp.Doresc sa am timp sa consult pacientul, sa gandesc diagnosticul diferential.Asta cere timp si uneori depasesc ora de program la cabinet.Imi asum responsabilitatea de a ramane peste program, pt a vedea toti pacientii care sunt in sala de asteptare, pt a fi toata lumea multumita.Solicit permisiunea de a putea consulta si introduce in calculator pacienti si dupa finalizarea orei mele de program.Multumesc.va doresc succes.cu respect.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara