Presedintele CMR: Personalul sanitar trebuie sa fie testat imediat si periodic

03/04/2020
Presedintele CMR: Personalul sanitar trebuie sa fie testat imediat si periodic

Presedintele CMR: Personalul sanitar trebuie sa fie testat imediat si periodic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedintele-cmr-personalul-sanitar-trebuie-sa-fie-testat-imediat-si-periodic/

Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, spune ca personalul sanitar trebuie sa aiba echipamente individuale de protectie si sa fie testat periodic, indiferent de simptome sau expunerea la cazuri suspecte sau confirmate.

“Nu este usor pentru nimeni, dar mai ales pentru profesiile din sanatate in general si pentru profesia de medic in special. (…) Personalul sanitar trebuie sa aiba echipamente individuale de protectie (EIP) si sa fie ‘testat’ imediat si periodic, indiferent de simptome sau expunerea la cazuri suspecte sau confirmate. Mii de profesionisti din domeniul sanatatii lucreaza din greu pentru a limita raspandirea virusului si pentru aceasta merita respect si munca in siguranta. In ciuda eforturilor fara precedent de a opri pandemia, profesionistii din domeniul sanatatii se afla in primele linii fara a avea EIP adecvat. In prezent, suntem in situatia ca peste 10% din cei infectati sa fie medici si alti profesionisti din sanatate. Nu dorim sa avem decese din randul colegilor nostri”, a declarat Gheorghe Borcean, intr-un comunicat de presa.

Potrivit acestuia, chiar si in perioadele de criza trebuie asigurate conditii de munca adecvate. El a adaugat ca personalul trebuie sa aiba pauze si interval de timp liber intre ture.

“Lucrul in astfel de conditii necesita sanatatea psihologica a personalului, astfel incat pentru aceasta trebuie sa fie instituite servicii de asistenta adecvate. (…) Redistribuirea impactului varfurilor de presiune ale epidemiei intr-o zona geografica folosind capacitatea existenta in alta va reduce congestia si stresul in sistemul de sanatate. Trebuie sa fim preocupati si sa luam toate masurile necesare in ceea ce priveste deficientele in aprovizionarea cu medicamente esentiale care exista in unele centre de asistenta medicala si chiar in unele judete si sa le prevenim si sa asiguram necesarul prin actiuni pertinente”, a mai precizat Borcean.

Potrivit sursei citate, presedintele CMR mai subliniaza importanta realizarii tuturor testelor de diagnostic necesare pentru coronavirus.

Etichete: personal sanitar, testare personal medical, teste medici, echipamente de protectie coronavirus, teste covid-19, gheorghe borcean, colegiul medicilor

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: