Presedintele CMR: Au aparut norme, protocoale, ghiduri, toate in sarcina corpurilor profesionale din sanatate

05/10/2017

Presedintele CMR: Au aparut norme, protocoale, ghiduri, toate in sarcina corpurilor profesionale din sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/presedinte-cmr-au-aparut-norme-protocoale-ghiduri-toate-in-sarcina-corpurilor-profesionale-din-sanatate/

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Gheorghe Borcean, considera ca timpul care ar trebui sa fie alocat direct ingrijirii pacientului este “consumat” de aparitia “normelor, protocoalelor si a ghidurilor”.

“In general, notiunea de medicina personalizata este un pic alaturi, urmand aceeasi cale cu medicina bazata pe norme, pe evidente, pe ghiduri, pe protocoale si pe toate documentele care se practica astazi in virtutea idee de control al calitatii, de crestere a calitatii. Medicina personalizata este aceea la care ne intoarcem dupa ce am parcurs 25-30 de ani de standardizare a medicinei. (…) Au aparut in schimb norme, protocoale, ghiduri, toate in sarcina corpurilor profesionale din sanatate care va spun ca medic ne consuma din timpul alocat direct ingrijirii efective si streseaza personalul din sanatate pe aceasta sarcina, inca una adaugata celei de a ingriji pacientul si de a-ti darui tot timpul acelui pacient si nu documentelor despre el, dar ma rog si acelea trebuie facute”, a afirmat  Gheorghe Borcean, presedintele CMR, potrivit Agerpres.  

In opinia sa, a considera tot ce se intampla nefavorabil in sanatate ca pe un esec al terapiilor sau al sistemului este fals.

“(…) Tot ce se intampla in jurul actului medical propriu zis (…), tot ce se intampla nu face decat sa sprijine efectuarea in cele mai bune conditii de infrastructura a acelui act si sa cuantifica calitatea si nivelul de multumire al celorlalti fata de calitatea pe care o presteaza prin munca lor directa medicii. Sanatate se da in mod individual, bolnavii se imbolnavesc statistic, dar se vindeca individual. (…) Se vor vindeca dupa ce au trecut pe la doctor, printr-un gest de calitate”, a  mai spus Borcean conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: