Premiere medicale: Cel mai lung lant de transplanturi renale realizat in SUA

22/02/2012

Premiere medicale: Cel mai lung lant de transplanturi renale realizat in SUA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premiere-medicale-cel-mai-lung-lant-de-transplanturi-renale-realizat-in-sua/

Un fost puscas marin american a dezvoltat un sistem inedit prin care au fost salvate 30 de vieti. “Registrul National al Donatorilor de Rinichi” este o alternativa la lungile liste de asteptare pentru pacientii care au nevoie de un transplant, anunta evz.ro.

Primul donator a fost Rick Ruzzamenti, care a dat un rinichi unui pacient necompatibil cu niciun mebru al familiei sale. O ruda a bolnavului a donat, la randul sau, un rinichi pentru un strain si asa mai departe, asemenea unui joc de domino. Intr-un final, 30 de oameni au fost salvati in ceea ce a devenit “cel mai lung lant de transplanturi”. Transplanturile au fost realizate intr-un interval de sase luni, in 17 spitale din 11 state americane.

Coordonatorul actiunii, Garet Hil, fost angajat in Marina americana, a petrecut zile intregi analizand datele fiecarui pacient si posibil donator. El intelege foarte bine prin ce trec cei 90.000 de americani plasati pe listele de asteptare pentru un transplat de rinichi, intrucat fiica sa, in varsta de 10 ani, a testat compatibilitatea a 15 donatori diferiti pana sa il gaseasca pe cel potrivit.

“Cand ne-am confruntat cu aceste sisteme, mi-am spus ca trebuie sa existe o cale mai buna. Si astfel am creat Registrul National al Donatorilor de Rinichi”, povesteste Garet Hil.

 

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Spitalul Militar face angajari fara concurs pentru 53 de posturi

Ministrul Sanatatii spune ca personalul medical este epuizat, dar nu va renunta: Noi putem reusi doar impreuna

Spitalul pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Capitala angajeaza personal medical fara concurs

Record de cazuri noi de Covid-19, in Romania | Peste 4.800 in 24 de ore

Sondaj international: Ar fi oamenii dispusi sa se vaccineze impotriva Covid-19?