Premiera medicala: Operatie laparoscopica pentru obezitate, transmisa in direct din Romania la Roma

06/05/2011

Premiera medicala: Operatie laparoscopica pentru obezitate, transmisa in direct din Romania la Roma

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premiera-medicala-operatie-laparoscopica-pentru-obezitate-transmisa-in-direct-din-romania-la-roma/

Seful Departamentului Chirurgie Generala Delta Hospital, Catalin Copaescu, realizeaza, vineri, doua operatii laparoscopice de chirurgia obezitatii, acestea fiind transmise in direct la cel de-al 22-lea Congres de Chirurgie Digestiva, organizat in perioada 5-6 mai, la Roma.

Transmiterea in direct a unor operatii bariatrice efectuate laparoscopic in Romania la un congres international este o premiera nationala.

La cele doua interventii laparoscopice efectuate de echipa condusa de medicul Catalin Copaescu vor asista peste 800 de chirurgi din Italia si alte tari europene.

Este vorba despre o operatie de reducere a stomacului (gastrectomie longitudinala sau Gastric Sleeve) si o operatie de bypass gastric, se arata intr-un comunicat al unitatii sanitare.

Interventia chirurgicala de gastrectomie longitudinala presupune indepartarea a 80 la suta din stomac, realizand un rezervor gastric cu o capacitate mult mai mica. Acest lucru va reduce major senzatia de foame si va facilita instalarea precoce a satietatii. Durata medie a unei astfel de operatii este de aproximativ 50 de minute.

Operatia de bypass gastric consta in formarea unui mic rezervor gastric (cu o capacitate de aproximativ 25 cmc) si ocolirea, de catre alimentele inghitite, a unui segment important din intestinul subtire (aproximativ 150 de cm), reducand absorbtia caloriilor. Interventia chirurgicala dureaza aproximativ 90 minute, a precizat sursa citata.

Medicul Catalin Copaescu are o vasta experienta in chirurgia obezitatii, el operand pana in prezent peste 2.500 de pacienti cu obezitate, diabet zaharat sau alte boli metabolice. El este cel care l-a operat pe barbatul de aproape 400 de kilograme si care era considerat cel mai gras om din Romania.

Congresul de Chirurgie Digestiva din Italia include atat lucrari stiintifice, cat si demonstratii practice constand in interventii chirurgicale care se vor desfasura live, prin intermediul unor videoconferinte. Interventiile chirurgicale vor fi efectuate atat de medici din Italia, cat si de medici din Europa, SUA, Africa sau Asia, printre acestia fiind si chirurgul roman Catalin Copaescu.

Sursa: www.mediafax.ro

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: