Premergatoarele pot intarzia mersul copiilor

29/08/2011

Premergatoarele pot intarzia mersul copiilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/premergatoarele-pot-intarzia-mersul-copiilor/

Musculatura bebelusilor care folosesc premergatorul se dezvolta mai greu comparativ cu cea a micutilor care fac primii pasi fara ajutor.

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Dublin, Irlanda, fiecare zi petrecuta in premergator intarzie momentul statului in picioare cu 3,7 zile si al primilor pasi cu 3,3 zile.

Potrivit specialistilor pediatri de la Universitatea din Dublin, Irlanda, copiii care au folosit premergatorul au mers de-a busilea, s-au ridicat si au mers in picioare mai tarziu decat cei care au fost lasati sa-si dezvolte mersul fara ajutor.
Au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au monitorizat 190 de bebelusi ai caror parinti au fost rugati sa noteze datele la care copilul a atins diferite etape de dezvoltare precum statul in picioare si mersul.

Concluzia cercetarii a fost ca, cu cat au folosit premergatorul mai des, cu atat dezvoltarea abilitatilor necesare mersului a fost intarziata. Mai exact, la fiecare 24 de ore petrecute in premergator, momentul statului in picioare intarzie cu 3,7 zile si cel al primilor pasi cu 3,3 zile.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: