Pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid din toamna

27/07/2022
Pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid din toamna

Pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid din toamna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pregatiri-pentru-campania-de-vaccinare-anti-covid-din-toamna/

In perioada urmatoare vor fi deschise centre de vaccinare in unitati sanitare, ca o masura de pregatire a campaniei de vaccinare din toamna. Autoritatile asteapta sa primeasca noul vaccin anti-Covid, ser adaptat impotriva variantelor tulpinii Omicron.

“In perioada urmatoare, vom pregati legislatia necesara pentru ca in unitati sanitare, nu centrele acelea de vaccinare care au fost anterior, deci in unitati sanitare sa existe centre de vaccinare. Am dori sa pregatim, si asta este un lucru foarte important, campania din aceasta toamna, pentru ca, daca acum exista un interes redus pentru vaccinare avand in vedere specificul vaccinului, in toamna, cand vor deveni disponibile doze dintr-un vaccin adaptat, ne-am dori sa fie cat mai multi concetateni care sa se poata vaccina”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, intr-o conferinta de presa.

In context, Rafila i-a incurajat pe medicii de familie sa participe la campania de vaccinare anti-COVID si a reamintit de marirea proportiei de pierderi acceptabile la 50%.

In privinta estimarilor privind numarul de infectari, acestea nu sunt deloc optimiste.

“Probabil ca saptamana viitoare ne vom afla in jurul cifrei de 70.000 de cazuri. Adica acea medie de 10.000 de cazuri pe zi va fi inregistrata in primele zile la inceputul lunii august. Vom vedea unde se va opri cresterea”, a mai precizat Rafila.

Etichete: campanie de vaccinare anti-covid, vaccin nou anti-covid omicron, cazuri covid-19, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: