Pregatiri pentru al doilea val al pandemiei de coronavirus

10/06/2020

Pregatiri pentru al doilea val al pandemiei de coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pregatiri-pentru-al-doilea-val-al-pandemiei-de-coronavirus/

La nivelul Protectiei Civile Europene se fac pregatiri pentru un eventual val doi al pandemiei de Covid-19, insa nimeni nu poate estima daca acesta va fi mai mare sau mai mic decat cel din prezent, potrivit sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Insuficienta cardiaca

“Cine se asteapta sa venim si sa spunem ‘stati linistiti, nu va fi nicio problema’, inseamna ca se asteapta la o declaratie total neprofesionista. Cine ne ataca pentru ca spunem ca urmeaza poate un val doi inseamna ca nu intelege cu ce ne confruntam si trebuie sa inteleaga ca noi, cei de la situatii de urgenta, de la sanatate publica nu putem sa spunem ‘stati linistiti, nu va fi nimic’. Noi avem obligatia acum, mai mult, sa ne pregatim, sa ne pregatim stocurile, sa nu ne luati dumneavoastra la intrebari in luna septembrie sau octombrie ca de ce nu suntem pregatiti. Pentru ca exact asta e de facut, ce nu am facut in ani de zile acum e momentul sa facem. Si la nivel european, Romania fiind implicata in stocurile europene, se lucreaza in acest sens (…) si la nivel de Romania stocurile noastre incep sa se completeze, sa se umple. Noi trebuie sa vedem ca stocurile strategice sa ajunga la un nivel la care, daca intram intr-o situatie in care am intrat acum aproximativ trei luni, sa fim mult mai bine pregatiti”, a afirmat Raed Arafat la Antena 3, citat si de Agerpres.

Seful DSU a mai subliniat ca o relaxare totala nu este indicata si ca daca apare valul doi al pandemiei de coronavirus, anumite masuri vor trebui luate si adaptate.

Etichete: al doilea val covid-19, pandemie coronavirus, masuri protectie coronavirus, raed arafat

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19