Stiri medicale

Pozitia Confederatiei Patronatul Roman fata de sistarea finantarii spitalelor private din F.A.S.S.

Data ultimei actualizari: 21/01/2013

Avand in vedere  intentia Guvernului Romaniei de sistare a finantarii spitalelor private din fondul de asigurari obligatorii, Confederatia Patronatului Roman(CPR)  solicita conducerii Ministerului Sanatatii initierea  unei dezbateri publice  in vederea realizarii unui dialog real cu confederatiile patronale reprezentative ca reprezentanti ai contribuabililor.

CPR considera  ca nicio masura ce tine de gestiunea sumelor virate de catre angajat si angajator, de politicile de utilizare a acestora nu pot fi adoptate decat dupa o dezbatere publica intre initiatorul legislativ si contribuabil respectiv in Comisiile de Dialog Social. Intr-un sistem in care contribuabilii majoritari sunt angajatorii si angajatii, este incorect ca acestia sa fie inlaturati de la actul decizional privitor la modul de utilizare a sumelor achitate.” In mod eronat se acrediteaza ideea ca fondurile de asigurari au caracterul juridic al banilor publici, in realitate acestia sunt banii asiguratilor dar gestionati de catre autoritatea publica si trebuie utilizati exclusiv in beneficiul contribuabililor. Mergand pe aceasta logica, in mod evident, nu peste multa vreme se vor reconsidera de catre Ministerul Sanatatii si contractele incheiate de catre medicii de familie, deoarece, in situatii juridice egale tratamentul trebuie sa fie egal”, au declarat reprezentantii CPR.

 

Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.