MS: Investitii de peste 80 milioane euro in ambulatoriile de specialitate, cu bani din PNRR

25/07/2022
MS: Investitii de peste 80 milioane euro in ambulatoriile de specialitate, cu bani din PNRR

MS: Investitii de peste 80 milioane euro in ambulatoriile de specialitate, cu bani din PNRR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-investitii-de-peste-80-milioane-euro-in-ambulatoriile-de-specialitate-cu-bani-din-pnrr/

Ministerul Sanatatii a lansat, luni, in consultare publica, Ghidul solicitantului pentru selectarea a cel putin 30 de Unitati de asistenta medicala ambulatorie printr-un apel deschis aferent Componentei 12 – Sanatate, Investitia 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicesti, Investitia specifica 1.3 Unitati de asistenta medicala ambulatorie.

Astfel, cel putin 30 de ambulatorii/unitati medicale publice sau structuri publice care furnizeaza asistenta medicala ambulatorie vor putea fi reabilitate, modernizate, extinse si dotate cu echipamente medicale, in cadrul Programului National de Redresare si Rezilienta (PNRR), transmite ministerul.

Cele mai multe dintre ambulatorii (cel putin un numar de 20), vor fi situate in regiuni sau municipalitati mai putin dezvoltate in care PIB/capita este mai mic decat 75% din media UE -27 (in conformitate cu definitia UE).

Potrivit sursei citate, pentru investitia in ambulatoriile de specilitate sunt alocate 80.200.000 €.
Valoarea minima nerambursabila a finantarii alocata per proiect este de 500.000 euro fara TVA, iar valoarea maxima nerambursabila a finantarii alocata per proiect este de 2,673 mil. euro fara TVA.

Data lansarii apelului de proiecte este 30 septembrie 2022.

Mai multe informatii se gasesc pe site-ul Ministerului Sanatatii www.ms.ro, sectiunea Noutati.

Etichete: reabilitare ambulatorii, bani ambulatorii de specialitate, fonduri PNRR

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: