PNRR | Construirea unei sectiei de oncologie la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia

17/03/2023
PNRR | Construirea unei sectiei de oncologie la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia

PNRR | Construirea unei sectiei de oncologie la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pnrr-construirea-unei-sectiei-de-oncologie-la-spitalul-judetean-de-urgenta-alba-iulia/

Contractul de finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) pentru construirea sectiei de oncologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, a fost aprobat si va fi semnat.

Aici vor functiona si doua compartimente noi, de radioterapie si cardiologie interventionala, potrivit Consiliului Judetean Alba.

“Patologia oncologica, dar si cea a afectiunilor cardiovasculare, reprezinta fenomene in crestere la nivel mondial, resimtite si pe plan local, in judetul nostru. Avand in vedere faptul ca la nivelul SJU Alba Iulia se concentreaza cazurile de oncologie medicala din intreg judetul si chiar din afara sa, iar sectia de cardiologie a spitalului este unica sectie de specialitate cu regim de garda continua pe raza judetului Alba, dar tinand cont mai ales de performantele corpului medical, specialisti cu experienta si recunoastere nationala, a aparut ca necesara si oportuna construirea acestei sectii, menita sa asigure cele mai bune servicii medicale, care sa fie de un sprijin real pacientilor, o mana de ajutor si o noua speranta, pentru imbunatatirea starii de sanatate si a calitatii vietii.”, transmite CJ Alba, intr-un comunicat de presa.

In noua sectie a SJU Alba Iulia, cu o suprafata totala de 6.634,51 metri patrati, ce va fi interconectata cu celelalte compartimente medicale, pacientii care necesita tratament, ingrijire si investigatii medicale in sfera oncologiei vor beneficia de 90 de paturi in regim de spitalizare continua si 31 de locuri de spitalizare de zi.

De asemenea, sectia de radioterapie, cu 25 de paturi, ofera servicii necesare tratamentului impus de afectiunile specifice patologiei oncologice, compartimentul hematologie pune la dispozitie 10 paturi, iar in sectia de ingrijiri paliative pot fi internati 25 de pacienti. In aceste sectii, saloane vor fi ultramoderne, cu echipamente si dotari de ultima generatie, care sa le asigure pacientilor cele mai bune conditii de cazare si tratament. Pacientii cu afectiuni cardiovasculare vor putea beneficia de servicii de specialitate in cadrul compartimentului de cardiologie interventionala.

“Pentru ca timpul poate fi dusman sau aliat in cazurile grave, care necesita o mare viteza de reactie, asiguram prin realizarea unui heliport transportul urgentelor medicale.”, mai precizeaza CJ Alba.

Proiectul este finantat cu fonduri europene, prin Planul National de Redresare si Rezilienta, avand o valoare totala de 277.024.344,58 lei (inclusiv TVA), din care suma de 11.650.964,43 reprezinta cofinantare din bugetul Consiliului Judetean Alba.

Sunt finantate, pe langa constructia propriu-zisa, inclusiv echipamente si aparaturi medicale necesare desfasurarii actului medical.

“Cel mai important este insa faptul ca noi nu ne rezumam la a construi cladiri! Noi oferin locuitorilor judetului Alba servicii medicale la cele mai inalte standarde, in conditii de confort si siguranta si, mai ales, avem medici de exceptie, profesionisti cu experienta, oameni care pot si vor sa ajute alti oameni.”, a mai transmite Consiliul Judetean.

Etichete: oncologie alba, spitalul judetean alba iulia, radioterapie alba iulia

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: