Pneumonia, una dintre cele mai grave maladii pentru copiii sub cinci ani

26/07/2011

Pneumonia, una dintre cele mai grave maladii pentru copiii sub cinci ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pneumonia-una-dintre-cele-mai-grave-maladii-pentru-copiii-sub-cinci-ani/

Pneumonia este o infectie care provoaca cele mai multe decese in randul copiilor cu varsta de pana la 5 ani, avand o incidenta de 45 de cazuri la 1000 de sugari pe an. De altfel, trebuie amintit si faptul ca in special in lunile iulie-septembrie, incidenta infectiilor de orice fel in randul copiilor cu varsta de pana la 5 ani, creste semnificativ.

Rata deceselor arata ca trei copii mor la fiecare minut din cauza pneumoniei, desi se stie ca aceasta boala poate fi prevenita. “In Romania, statisticile sunt extrem de ingrijoratoare, aproximativ 28% din decesele care apar in perioada 0-1 an sunt produse de afectiuni ale aparatului respirator. O pondere insemnata dintre sugari si copii sufera un episod de pneumonie, cu toate ca exista modalitati de preventie pe care parintii ar trebui sa le cunoasca.
Infectiile pneumococice includ si alte boli la fel de puternice precum: meningita, septicemia, otita medie, sinuzita.

Pneumoniile au o incidenta de 45 de cazuri/1000 de sugari/an, incidenta care se reduce odata cu inaintarea in varsta”, a declarat prof. dr. Doina Plesca, vicepresedintele Sectiei de Pneumologie Pediatrica din cadrul Societatii Romane de Pneumologie.

Aceasta mai sustine, de asemenea, ca pneumonia cauzeaza cel mai adesea decesul in randul copiilor cu varsta mai mica de cinci ani. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, solutia o reprezinta imunizarea cu un vaccin imbunatatit continuu.

Autor: Oana Ciornia
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: