Plictiseala poate ucide

14/04/2011

Plictiseala poate ucide

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/plictiseala-poate-ucide/

Oamenii de stiinta britanici au descoperit ca exista o legatura intre plictiseala si bolile cardiovasculare. Potrivit expertilor de la University College din Londra, persoanele care sunt plictisite prezinta un risc dublu de a deceda din cauza unui infarct sau accident vascular cerebral, spre deosebire de cele care au o viata activa.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au monitorizat 7.500 de persoane, femei si barbati, cu varste cuprinse intre 35 si 55 de ani. Voluntarii au fost supravegheati pe o perioada de 25 de ani.

Pe parcursul studiului, s-au inregistrat cu 40% mai multe decese in randul subiectilor care afirmau deseori ca se plictisesc, comparativ cu participantii care nu se confruntau cu aceasta problema.

Riscul de deces este pus pe seama faptului ca plictiseala determina persoanele sa fumeze sau sa bea alcool, explica Annie Britton si Martin Shipley, autorii studiului publicat in International Journal of Epidemiology.

Persoanele care sunt mai mereu plictisite nu acoda o importanta deosebita alimentatiei si duc o viata sedentara. Acest lucru creste considerabil riscul de boli cardiovasculare”, spune dr. Christopher Cannon, profesor de cardiologie de la Universitatea Harvard si membru al Colegiului American de Cardiologie.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Valeriu Gheorghita: Perspectiva unui nou val de imbolnaviri, in toamna, este cat se poate de clara

Gheorghe (CNAS): Avem in lucru o formula care va fi bazata pe un tarif pe caz COVID

AstraZeneca anunta ca tratamentul sau bazat pe anticorpi nu este eficient in prevenirea Covid-19 la pacientii expusi

Pozitia medicilor de familie si a ginecologilor din Romania privind vaccinarea anti-HPV si anti-Covid-19

Studiu Transparency International: Pandemia a accentuat sentimentul de coruptie in randul cetatenilor din UE