Plantele la birou combat oboseala, stresul si alte probleme de sanatate

14/06/2011

Plantele la birou combat oboseala, stresul si alte probleme de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/plantele-la-birou-combat-oboseala-stresul-si-alte-probleme-de-sanatate/

articol efectele plantelorPrezenta plantelor in ghiveci la birou reduce oboseala si stresul si contribuie de asemenea la combaterea unor probleme de sanatate, ca gatul uscat, durerile de cap, tusea si pielea uscata, in randul angajatilor, potrivit unui studiu.

Studiul citat de dailymail.co.uk a fost efectuat de o echipa de la Washington State University, a avut la baza un esantion de 385 de angajati si a analizat datele legate de concediile medicale luate de acestia si numarul de plante pe care le puteau vedea de la birourile lor. Rezultatele au relevat ca un numar mai mare de plante insemna mai putine concedii medicale in randul acestor angajati.

O explicatie ar putea fi ca microbii din pamantul de flori elimina anumiti compusi organici volatili care pot afecta negativ sanatatea.

Plantele in ghiveci ar putea fi benefice in special pentru angajatii care nu au ferestre la birou. Totodata, angajatii au fost monitorizati in timp ce efectuau anumite sarcini de birou cu si fara plante in jur. Atunci cand aveau plante, angajatii erau mai eficienti si aveau o viteza de reactie cu 12% mai mare. Ei erau de asemnea mai putin stresati si aveau tensiunea mai mica.

Studiul a mai aratat ca nivelul de praf de la birou poate fi redus cu pana la 20%, prin prezenta plantelor cu multe frunze. De altfel, acestea ar fi mai sanatoase decat cele cu flori, deoarece elibereaza mai mult oxigen si sunt mai eficiente in descompunerea de substante toxice din aer.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: