Plangere penala impotriva DSP Bucuresti pentru ca nu a testat personalul unui centru rezidential

26/05/2020

Plangere penala impotriva DSP Bucuresti pentru ca nu a testat personalul unui centru rezidential

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/plangere-penala-impotriva-dsp-bucuresti-pentru-ca-nu-a-testat-personalul-unui-centru-rezidential/

Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti va face plangere penala impotriva DSP Bucuresti pentru ca nu a testat personalul Centrului Rezidential din Berceni, unde au fost depistati pozitiv cu noul coronavirus 47 de beneficiari si 28 de angajati.

“Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti va face plangere penala impotriva DSP Bucuresti pentru ca, desi la Centrul Rezidential de Ingrijire si Asistenta pentru Persoane Dependente – Berceni au fost depistati pozitiv cu noul coronavirus 47 de beneficiari si 28 de angajati, DSP Bucuresti a declarat ca nu are posibilitatea sa testeze persoanele din Centru. Este vorba despre 479 de persoane (246 de angajati si 233 de beneficiari)”, se precizeaza intr-un comunicat PMB, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, surse, dupa ce a asteptat timp de trei zile ca Directia de Sanatate Publica sa efectueze testarea celor din centrul rezidential, “pentru a urgenta procedura si pentru a suplini lipsa de reactie a DSP”, DGASMB a efectuat testarea prin resurse interne, “desi, potrivit legislatiei in vigoare, personalul centrelor rezidentiale trebuie testat de catre DSP, de doua ori pe luna, iar beneficiarii trebuiau testati la aparitia primului caz sau a simptomelor”.

DGASMB informeaza ca testarea celor 479 de persoane (personal si beneficiari) s-a efectuat vineri si sambata, dupa ce un beneficiar al centrului a fost internat in spital pentru o afectiune acuta, moment in care a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Etichete: dsp bucuresti, dgasmb, teste covid-19

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Martin Andreea Paula says:

    Nu se poate asa ceva de pe data de 3.11 stau in casa pe data de 7 a reușit ambulanță sa vina si de atunci tot astept un rezultat al testului tot sun mereu si mi se fac tichete peste tichete . E inadmisibil să astept 10 zile pt un test adică eu mi am pierdut si medicalul rusine laboratoarelor si dsp uluo dacă nu va veni voi merge si mai departe pt ca e ceva de toată rusinea .

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19