Pistol: Propunere ca neasiguratii sa beneficieze de pachetul de baza de servicii medicale

16/08/2022

Pistol: Propunere ca neasiguratii sa beneficieze de pachetul de baza de servicii medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pistol-propunere-ca-neasiguratii-sa-beneficize-de-pachetul-de-baza-de-servicii-medicale/

Potrivit secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, medicul Adriana Pistol, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) propune ca persoanele neasigurate sa beneficieze de pachetul de baza de servicii medicale pentru a se cunoaste din timp starea de sanatate a populatiei si pentru a preveni suferinte si cheltuieli ulterioare.

“E o propunere a CNAS, in urma unor evaluari si recomandari. Exista persoane neasigurate care sunt inscrise la medicii de familie. Toti cei neasigurati se pot inscrie la medicii de familie. Ceea ce se doreste este sa le oferim nu numai pachetul minimal de servicii, ci pachetul de baza care cuprinde un numar ceva mai mare de servicii atat asiguratilor, cat si neasiguratilor. Doar putine servicii din pachetul de baza nu vor fi acordate neasiguratilor. Pachetul de baza poate include, la un moment dat, servicii preventive esentiale atat in ceea ce priveste screeningul si monitorizarea bolilor cronice si este evidenta necesitatea reducerii acestor imbolnaviri. Trebuie sa cunoastem din timp starea de sanatate pentru a preveni cheltuieli ulterioare si suferinte ulterioare”, a declarat Dr. Adriana Pistol, intr-o conferinta de presa la Ministerul Sanatatii.

Potrivit secretarului de stat, principiul de baza al sistemului de asigurari de sanatate este solidaritatea.

Etichete: servicii medicale neasigurati, pachet de baza servicii medicale, adriana pistol, CNAS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: