Pintea: Solicitarile medicilor de a reveni in tara sunt mai multe decat solicitarile de plecare

27/07/2018

Pintea: Solicitarile medicilor de a reveni in tara sunt mai multe decat solicitarile de plecare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-solicitarile-medicilor-de-a-reveni-in-tara-sunt-mai-multe-decat-solicitarile-de-plecare/


Ministrul Sorina Pintea afirma ca, in prezent, sistemul de sanatate din Romania este atractiv pentru personalul medical si precizeaza ca solicitarile medicilor de a reveni in tara sunt mult mai multe decat cele de plecare.

“Medicii plecau sau mai pleaca inca din Romania din cauza salariilor si din cauza dotarilor. Salariile, din punctul meu de vedere, sunt deja rezolvate. Eu cred ca salariile medicilor din Romania sunt corespunzatoare muncii pe care o fac in Romania. In ceea ce priveste dotarea, ati prezentat si dvs in multe randuri aparatura pe care am inceput sa o livram spitalelor, dar pana la urma si spitalele trebuie sa se preocupe, autoritatile locale si judetene, pentru a putea contribui la dotarea acestor spitale, pentru ca da, medicul, in afara de salariu, de banii pe care ii castiga, are nevoie sa trateze pacientii, or daca nu are aparatura, daca nu are medicamente, daca nu are materiale, nu poate sa faca asta. (…) Conditiile s-au imbunatatit, nu putem nega. In ultimii ani si Ministerul Sanatatii si autoritatile locale au investit, e adevarat prea putin fata de necesitatile din acest moment, dar eu cred ca sistemul de sanatate din Romania in acest moment este atractiv pentru personalul medical”, a declarat ministrul Sorina Pintea la Digi24, citata si de Agerpres.

Intrebata daca vor fi medici care vor reveni in tara avand in vedere ca s-au marit salariile, ea a raspuns:

“Cred sincer ca sunt, pentru ca in fiecare saptamana primesc nenumarate mesaje prin care ni se solicita date privind modalitatile pentru a putea veni in tara, numar de posturi. Ne-am si gandit, de fapt, sa extindem corespondenta cu cei de acolo, cu ambasadele tarilor Uniunii Europene, pentru ca solicitarile de a reveni in tara sunt multe, mult mai multe decat solicitarile de plecare din tara”.

De asemenea, Ministrul Sanatatii a mai spus ca in ultima saptamana a primit circa 32 – 33 de solicitari ale unor medici, cea mai mare parte dintre ei plecati in Anglia.

Continut educational:

“Marea majoritate a celor care solicita revenirea sunt medici care au facut specializare in strainatate, specialitati chirurgicale, specialitati deficitare in acest moment in Romania. O parte din spitalele judetene sunt deja pregatite sa primeasca acesti medici, spitale din Bucuresti, din Timisoara, din Iasi, Cluj, spitale din centre universitare. Este nevoie de medici foarte buni, inclusiv in zona privata, pentru ca si zona privata e importanta, aceasta completeaza practic zona publica, pentru ca nevoia de servicii medicale in anumite zone nu poate fi acoperita in totalitate de spitalele publice. Se infiinteaza noi spitale private, inclusiv la Cluj sunt centre private care au nevoie de medici foarte buni, deci exista locuri unde acestia pot sa vina sa munceasca cu mare incredere”, a explicat ministrul Sanatatii confom surselor mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: