Ping pong cu nervii medicilor si ai pacientilor. Reteta electronica, in impas

09/02/2016

Ping pong cu nervii medicilor si ai pacientilor. Reteta electronica, in impas

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ping-pong-cu-nervii-medicilor-si-ai-pacientilor-reteta-electronica-in-impas/

eroareretetaMedicii si pacientii au din nou de furca din cauza sistemului informatic de sanatate. De zile intregi, sistemul merge prost si foarte prost. De data aceasta, reteta este problema, pentru ca validarea nu functioneaza cum trebuie de cateva zile.

“Sunt din nou probleme cu sistemul informatic de sanatate, cu reteta, mai exact. Incepand de vineri, in fiecare zi am avut probleme. Am putut scrie retetele, dar unele dintre ele nu au putut fi validate. Problema nu este la bolnavii cronici, ci in special la cei cu boli acute, in cazul carora reteta trebuie sa fie online, validata in 24 de ore. Stam o buna bucata de timp in fiecare seara sa putem valida retetele de peste zi, pentru ca bolnavul cand merge la farmacie sa-si poata lua medicamentele compensate”, ne-a declarat dr. Fabian Schnelbach, medic de familie.

Pana acum, CNAS nu a oferit nicio pozitie oficiala vizavi de aceasta situatie. In acest timp, bolnavul acut sufera si mai mult, pentru ca in loc sa beneficieze de tratament acum, cand are nevoie, trebuie sa astepte 24 de ore. Asta daca are norocul ca reteta sa poata fi validata la timp.

“Si acum, astazi, in fata pacientilor, tot la “Va rugam asteptati”, suntem”- a mai completat medicul de familie.

 

Autor: Adriana Pavel

8 Comentarii

 1. DRAGHICI CORNELIA says:

  La Constanta de ieri au sosit prin curier la medicii de familie plicuri de la CJAS Constanta cu penalitatile ce trebuie sa le platim pentru retetele din 2013, 2014 si 2015 ce nu se regasesc pe server(nu au fost validate). Sume intre cateva sute si cateva sute de mii lei noi.ATENTIE LA NOI IN PROGRAM SUNT CU TOATE BIFELE.

 2. moiceanu georgeta says:

  in 2 febr au fost emise nomenclatoare noi,le-am descarcat si concomitent mi-au fost sterse ttoate serviciile,rp-urile,intrari.iesisi,etc.cu incepere din luna aprilie 2015,am recuperat partial pana in decembrie,am apelat telefonic sipe,ulterior am trimis 4 mail-uri,evident fara nici un raspuns,la casa ialomita nu m-au ajutat cu nimic/de fapt habar nu aveau ,ca de obicei/ce ma sfatuiti?

 3. ioana d says:

  la mine a fost si mai grazav si chiar penal am dat retete offline iar cind am vrut sa le incarc mesajul era la mine ca nu s=a gasit reteta iar la farmacii ca a fost eliberata in 2012 am sunat la cas si mi au spus s a anulez si refac astfel riscam penalizare. si asta am facut am sunat la pacienti si farmacii va imaginati?

 4. nacu alexandru says:

  Niciodata in cei 30 de ani de meserie ,nici cand faceam garzi ,una dupa alta la ambulanta pana cadeam din picioare,avand pusee de hta de pana la 220/130mm,nu mi-a venit sa ies in strada si sa strig:M-AM SATURAAAT… ca acum cand toate aceste structuri nesimtite ce au tupeul sa conduca sanatatea.ESte peste normalul de acceptare a unui om normal care nu vrea decat sa-si faca meseria.RUSINEEEEE.

 5. dr florian says:

  SIUI a fost un esec de la inceputurile aparitiei sale.Problema este ca Seful Casei,(acel bosumflat inveninat cu ura pe medici),in mod voit face acest lucru sa reduca din cheltuieli,sa mai scoata din milioanele pe care le-au manevrat , si asta de pe spatele medicilor, se taie din servicii in mod voit, nu se valideaza toti pacientii,ba mai si imputa tot medicilor retete, servicii, etc.
  Acest specimen de Sef, trebuie dat in instanta pentru abuz in serviciu si chiar furt!Trebuie sa ne recuperam serviciile pierdute, doar nu venim degeaba la serviciu sa ne certam si cu pacientii din aceasta cauza.Chiar nu putem face nimic in acest sens? Asociatiile medicale ce fac? Pacientii de ce tac?Tot pe noi ne invinovatesc.

 6. Doki says:

  D-l Ciurchea a comenteaza problema,afiemand ca softurile medicilor sunt proaste,SIUI funtioneaza perfect…..

 7. LEOTESCU V. says:

  INCEPAND CU 2 FEBR.VALIDAREA IN D.E.S.ESTE IMPOSIBILA.F.F.FRECVENT LA INCERCAREA DE A VALIDA SERVICIUL ON LINE APARE IN FEREASTRA DE MESAJE-VA RUGAM MAI INCERCATI O DATA!{CA LA LOTO!}

 8. Dr. Gabriel Popa says:

  Dl.Ciurchea,preşedinte al CNAS,sper să nu mai afirme public,ca de fiecare dată,că se pot prescrie/elibera reţete offline. Sunt medic de familie,şi pentru noi este clar faptul că această afirmaţie ar fi o nouă dezinformare şi fugă de responsabilitate a celor care ar trebui să facă sistemul informatic permanent funcţional.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: