Pilula impotriva cancerului de piele

07/01/2015

Pilula impotriva cancerului de piele

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pilula-impotriva-cancerului-de-piele/

pilula-impotriva-canceruluiIn urmatorii ani se estimeaza ca se vor realiza mai multe teste in cazul unui medicament impotriva cancerului de piele, cunoscut ca inhibitor panRAF.  Primele studii  care s-au realizat deja, au aratat ca acesta este foarte eficient impotriva melanomului, mai ales in cazul pacientilor care nu mai raspund la tratamentele cunoscute.

Potrivit Daily Mail, melanomul, o forma de cancer de piele, este produs in urma expunerii neprotejate la soare, iar persoanele care au suferit arsuri solare de cel putin cinci ori prezinta un risc de doua ori mai mare de a suferi de aceasta boala.

In prezent, primul pas in tratament este interventia chirurgicala, dar, in cazurile mai avansate, pacientii primesc medicamente care distrug versiunile anormale ale unei proteine numite BRAF, care este combustibilul ce alimenteaza dezvoltarea a circa jumatate dintre melanoame.

Inhibitorii BRAF sunt de obicei foarte eficienti, dar tumorile devin rezistente la aceste medicamente in circa un an.

“Noii inhibitori sunt primii dintr-o noua gama de medicamente care ataca tumorile canceroase fara sa le permita sa devina rezistente, blocand simultan mai multe proteine canceroase”, a declarat coautoarea studiului Caroline Springer, de la Institute of Cancer Research din Londra, citata si de Mediafax.

Acest studiu a fost publicat de curand in revista Cancer Cell.

“Speram ca testele clinice ale acestei noi serii de inhibitori vor demara curand si ca vor deveni, in cele din urma, prima sau a doua optiune de tratament pentru pacientii care in prezent folosesc toate tratamentele posibile si ajung totusi in stadiul fatal al bolii”, a mai spus cercetatoarea.

Pacientii care vor fi inclusi in programele de testare clinica vor fi alesi in urma unor evaluari stricte.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: