Pfizer si Moderna fac cercetari pentru a vedea daca vaccinurilor lor anti-Covid sunt eficiente si impotriva noii tulpini

23/12/2020

Pfizer si Moderna fac cercetari pentru a vedea daca vaccinurilor lor anti-Covid sunt eficiente si impotriva noii tulpini

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pfizer-si-moderna-fac-cercetari-pentru-a-vedea-daca-vaccinurilor-lor-anti-covid-sunt-eficiente-si-impotriva-noii-tulpini/

Companiile Pfizer si Moderna fac cercetari pentru a vedea daca vaccinurilor lor anti-Covid sunt eficiente si impotriva noii tulpini.

Companiile Pfizer si Moderna verifica daca vaccinurile pe care le-au dezvoltat impotriva COVID-19 sunt eficiente si impotriva noii tulpini cu raspandire mai rapida a coronavirusului aparuta in Marea Britanie, a informeaza CNN si Reuters.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 4 EMC:

Bolile meningococice

Moderna se asteapta ca imunitatea dezvoltata de vaccinul sau sa protejeze si impotriva noii tulpini si efectueaza mai multe teste in urmatoarele saptamani pentru a confirma eficienta vaccinului sau, a declarat compania intr-un comunicat, citat si de Agerpres.

De asemenea, Pfizer a declarat ca strange date in legatura cu cat de bine probele de sange de la persoanele imunizate cu vaccinul sau “pot fi capabile sa neutralizeze noua tulpina aparuta in Marea Britanie”, potrivit surselor citate.

In cursul zile de marti, compania germana BioNTech, care alaturi de Pfizer a dezvoltat primul vaccin autorizat impotriva COVID-19 in UE, a transmis ca daca este cazul, poate sa furnizeze un nou vaccin “in sase saptamani”.

Etichete: vaccin pfizer covid, vaccin moderna covid, mutatie coronavirus marea britanie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Utilizarea unor doze mari de antibiotice poate sa faca unele bacterii mai rezistente

Coriu: Asistentii medicali, alaturi de medici, lucreaza in conditii dificile si chiar ajung la burnout

Studiu: Circa 60% dintre pacientii spitalizati cu Covid-19 au simptome persistente si dupa sase luni

BioNTech mizeaza pe eficacitatea vaccinului produs impreuna cu Pfizer si impotriva noilor variante ale SARS-CoV-2

OMS: Varianta de Covid -19 din India a fost clasata drept ingrijoratoare | Tulpina detectata in 44 de tari