Compania BioNTech da asigurari ca poate dezvolta un nou vaccin in sase saptamani in cazul unei mutatii a coronavirusului

22/12/2020

Compania BioNTech da asigurari ca poate dezvolta un nou vaccin in sase saptamani in cazul unei mutatii a coronavirusului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/compania-biontech-da-asigurari-ca-poate-dezvolta-un-nou-vaccin-in-sase-saptamani-in-cazul-unei-mutatii-a-coronavirusului/

Compania germana BioNTech, care alaturi de Pfizer a dezvoltat primul vaccin autorizat impotriva COVID-19 in UE, a transmis ca poate sa furnizeze un nou vaccin “in sase saptamani” in cazul unei mutatii a virusului, precum cea detectata in Marea Britanie.

“Suntem tehnic capabili sa livram un nou vaccin in sase saptamani”, a dat asigurari co-fondatorul BioNTech, Ugur Sahin, citat de AFP.

“In principiu, frumusetea tehnologiei ARN mesager este ca putem incepe direct sa concepem un vaccin care imita complet noua mutatie”, a adaugat el in timpul unei conferinte de presa la Mainz, dupa cum noteaza si Agerpres.

Totusi, el a adaugat ca este “foarte probabil” ca vaccinul actual sa fie eficace si impotriva noii tulpini de coronavirus descoperite in Regatul Unit, mai contagioasa si care provoaca temeri cu privire la o crestere a numarului de cazuri de COVID-19.

“Din punct de vedere stiintific, este foarte probabil ca raspunsul imunitar provocat de vaccin sa poata gestiona si noua varianta a virusului”, a mai adaugat omul de stiinta.

Etichete: vaccin covid, mutatie coronavirus, companie BioNTech

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Competitie intre companiile pharma pentru dezvoltarea unei pastile anti-Covid

Epidemie de Norovirus in judetul Brasov | Peste 140 de persoane afectate

EMA a aprobat utilizarea vaccinului anti-Covid Moderna pentru grupa de varsta 12-17 ani

Ministrul Sanatatii: Vom promova OUG cu tarife mai mare pentru vaccinarea la domiciliu

Noile reguli privind concediile medicale pun inutil medicii si pacientii pe drumuri