Pfizer a solicitat aprobarea pentru vaccinul anti-Covid in cazul copiilor intre 5 si 11 ani

08/10/2021

Pfizer a solicitat aprobarea pentru vaccinul anti-Covid in cazul copiilor intre 5 si 11 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pfizer-a-solicitat-aprobarea-pentru-vaccinul-anti-covid-in-cazul-copiilor/

Compania americana Pfizer a solicitat oficial Agentiei pentru Alimente si Medicamente (Food and Drug Administration – FDA) din Statele Unite aprobarea pentru ca vaccinul sau anti-COVID, dezvoltat in colaborare cu BioNTech, sa poata fi administrat copiilor cu varste cuprinsa intre 5 si 11 ani, relateaza AFP.

Grupul, care a explicat ca a formulat o cerere pentru o autorizatie de utilizare de urgenta, a transmis deja FDA la sfarsitul lunii septembrie rezultatele studiilor clinice pentru vaccinul sau la copiii din aceasta grupa de varsta, relateaza si Agerpres.

Agentia a a programat o sedinta a comitetului sau consultativ pentru a studia aceste date pe 26 octombrie.

Companiile Pfizer/BioNTech au efectuat studii clinice pe mai mult de 2.000 de copii cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani si au raportat ca vaccinul a fost bine tolerat la acesti copii, a declansat un raspuns imun “robust”, comparabil cu cel observat la persoanele cu varsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani.

Potrivit surselor citate, doza a fost ajustata la 10 micrograme per injectie, comparativ cu 30 de micrograme pentru grupurile cu varste mai mari.

Etichete: vaccin anti-covid pfizer, vaccinare copii anti-covid, vaccin pfizer la copii 5-11 ani

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: