Prof. dr. Alexandru Rafila: Vaccinare anti-Covid la copiii sub 12 ani

08/09/2021
Prof. dr. Alexandru Rafila: Vaccinare anti-Covid la copiii sub 12 ani

Prof. dr. Alexandru Rafila: Vaccinare anti-Covid la copiii sub 12 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cum-se-poate-ajunge-la-scaderea-varstei-de-vaccinare-anti-covid-la-copii/

Discutiile privind scaderea varstei de vaccinare se poarta la nivel mondial de cateva saptamani. Deocamdata, reprezentantii autoritatilor europene nu au facut declaratii ferme in acest sens, insa compania Pfizer care produce deja un vaccin ce poate fi inoculat copiilor cu varste peste 12 ani, deruleaza un studiu clinic pentru a verifica siguranta administrarii vaccinului si la copii mai mici.

La nivel mondial, compania chineza Sinovac Biotech a produs un vaccin anti-Covid care, potrivit acesteia, poate fi inoculat si copiilor peste 6 ani.

Medicul Alexandru Rafila, seful Disciplinei de Microbiologie a Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti ne spune cum se poate ajunge la scaderea varstei de vaccinare la copii.

Depinde ce se studii clinice au in spate, pentru ca aceasta nu este o decizie administrativa, ci este o decizie care se ia in urma unor studii clinice la copiii de diferite varste. In momentul in care profilul de siguranta si eficacitatea sunt dovedite la copii, aunci pot fi si ei inclusi in schema, dar nu inainte. Din ceea ce stiu eu, compania Pfizer face un studiu clinic referitor la administrarea vaccinurilor la copiii dupa sase ani”, a declarat pentru Formare Medicala prof. univ. dr. Alexandru Rafila, care este si seful Laboratorului Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals” din Bucuresti.

De altfel, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu, a precizat, miercuri, ca in cazul in care autoritatile europene vor face recomandari in acest sens, si in Romania se va lua in considerare scaderea varstei pentru vaccinarea copiilor.

Etichete: scaderea varstei de vaccinare la copii, vaccinare copii anti-covid, varsta vaccinare copii covid, alexandru rafila

 

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Lil says:

    Corect pusa problema!

  2. Hostl says:

    Buna ziua!! Foarte corect pusa problema! Baietii sunt purtatorii! Cei care au inceput relatii sexuale

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: