Pfizer a anuntat ca testeaza vaccinul sau anti-Covid si in cazul copiilor sub 12 ani

09/06/2021

Pfizer a anuntat ca testeaza vaccinul sau anti-Covid si in cazul copiilor sub 12 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pfizer-a-anuntat-ca-testeaza-vaccinul-sau-anti-covid-si-in-cazul-copiilor-sub-12-ani/

Compania Pfizer a anuntat ca va incepe testarea vaccinului COVID-19 intr-un grup mai mare de copii sub 12 ani dupa ce a folosit o doza mai mica din serul sau intr-o etapa anterioara a studiilor clinice, informeaza Reuters.

In cadrul studiului vor fi inscrisi pana la 4.500 de copii in peste 90 de unitati medicale din Statele Unite, Finlanda, Polonia si Spania, a precizat compania, conform Agerpres.

Pe baza sigurantei, tolerantei si a raspunsului imunitar generat la cei 144 de copii cuprinsi in studiile de Faza 1 ale vaccinului sau administrat in doua doze, Pfizer a precizat ca va testa o doza de 10 micrograme la copiii cu varste intre 5 si 11 ani si 3 micrograme pentru grupa de varsta 6 luni pana la 5 ani.

Vaccinul produs de compania americana Pfizer si partenerul german BioNTech SA, a fost autorizat pentru copii cu varste peste 12 ani in Europa, Statele Unite si Canada. Doza administrata este aceeasi ca si in cazul adultilor.

De altfel, acesta nu este prima tentativa de testare a unui vaccin anti-Covid in cazul copiilor mai mici de 12 ani. O companie farmaceutica din China a anuntat ca vaccinul Sinovac ar putea fi administrat, in curand, si copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 17 ani.

Etichete: vaccinarea anti-covid la copii, vaccin anti-covid pfizer

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Iohannis: Apar noi forme ale virusului mai agresive. Fiecare roman ar face bine sa se vaccineze

Proiect: Indemnizatie pentru persoanele care ingrijesc pacienti oncologici

Universitatea Oxford testeaza ivermectina ca posibil tratament impotriva Covid-19

ECDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2 va reprezinta 90% din cazurile noi de Covid-19 in UE pana la sfarsitul lunii august

Conducerea SJU Covasna: Testarea periodica, din bani proprii, a cadrelor medicale nevaccinate, o idee exagerata