CNAS: Peste o jumatate de milion de carduri de sanatate emise in acest an

19/09/2017

CNAS: Peste o jumatate de milion de carduri de sanatate emise in acest an

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-o-jumatate-de-milion-de-carduri-de-sanatate-emise-in-acest-an/

CNAS a inceput distribuirea unui lot de 386 mii de carduri care au fost tiparite si personalizate in saptamanile precedente, beneficiari fiind asiguratii care nu au dispus de acest document electronic pana in prezent, scrie intr-un comunicat al institutiei.

Acest lot se adauga altor 124 mii de carduri care au fost emise si transmise catre beneficiari pentru inlocuirea documentelor similare pierdute, deteriorate, furate etc. In total, in acest an au fost emise 510 mii de carduri nationale de sanatatem, se mai precizeaza conform sursei mentionate.

La ora actuala, la asigurati se afla circa 14,5 milioane de carduri, dintre care aproape doua milioane de carduri nu au fost inca activate de titulari.

De asemenea, CNAS  mai transmite ca efectueaza toate demersurile necesare pentru continuarea emiterii cardurilor pentru persoanele asigurate care nu au dispus de acest document pana in prezent, precum si pentru pregatirea emiterii unor noi carduri in locul celor care vor depasi durata de valabilitate de cinci ani, incepand din anul 2018.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Record de cazuri Covid, in Romania | Ludovic Orban: Sunt ingrijorat; facem o analiza foarte serioasa

Soft de post-procesare a investigatiei imagistice pentru evaluarea nodulilor pulmonari, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Ministerul Sanatatii introduce inca 61 de medicamente noi in Canamed

Performanta in timp de pandemiei | Trei transplanturi renale in doua zile, la Iasi

Centru de Transfuzie inchis dupa ce 14 din 18 angajati au fost confirmati cu Covid-19