Peste 8.400 de candidati vor concura pe 4.357 de locuri scoase la examenul de rezidentiat de anul acesta

08/11/2018

Peste 8.400 de candidati vor concura pe 4.357 de locuri scoase la examenul de rezidentiat de anul acesta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-8-400-de-candidati-vor-concura-pe-4-357-de-locuri-scoase-la-examenul-de-rezidentiat-de-anul-acesta/

8.420 de candidati s-au inscris la admiterea in rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, anul acesta fiind scoase la concurs 4.357 de locuri.

Concursul de admitere va fi organizat duminica, 18 noiembrie, si urmeaza sa se desfasoare in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara, potrivit unui comunicat al UMF ‘Carol Davila’.

Pentru cele 4.357 de locuri scoase la concurs, la nivel national, s-au inscris 8.420 de candidati, aproximativ 40% – 3.251 de concurenti urmand sa sustina examenul in centrul universitar Bucuresti.

La Universitatea de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” din Bucuresti s-au inscris 2.404 candidati la Medicina, 604 – la Medicina dentara si 243 la Farmacie, mai transmite sursa citata.

Comparativ cu datele de anul trecut se inregistreaza o crestere semnificativa atat din punct de vedere al locurilor scoase la concurs, cat si al numarului de candidati inscrisi.

Astfel, pentru examenul de rezidentiat ce a avut loc in anul 2017, Ministerul Sanatatii a scos la concurs 3.524 de locuri, pentru care s-au inscris 6.817 candidati, dintre care 2.537 au sustinut concursul la Bucuresti.

“Anul acesta asistam la o crestere semnificativa atat in ceea ce priveste numarul locurilor scoase la concurs, cat si a numarului candidatilor inscrisi, fapt ce ne poate demonstra un interes crescut fata de resursa umana din sistemul medical romanesc si, totodata, pentru desavarsirea profesiei de medic. Am convingerea ca, si in 2018, absolventii nostri vor traversa, in numar cat mai mare, dar si cu medii ridicate, acest important examen din cariera lor profesionala, demonstrand, la fel ca generatiile anterioare, valoarea academica de necontestat in cei peste 161 de ani de existenta a Universitatii ‘Carol Davila’ “, a declarat academicianul Ioanel Sinescu, rector al UMF ”Carol Davila” din Bucuresti, citat in comunicat.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Psoriazis

Concursul se va derula sub forma de test-grila, cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, pe o durata de 4 ore. Dupa o pauza de 15 minute, va incepe corectura in sali, iar, pentru a depune contestatii, candidatii vor avea la dispozitie 24 de ore.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: