Peste 75% dintre persoanele programate pentru vaccinare sunt varstnici sau au boli cronice

19/01/2021

Peste 75% dintre persoanele programate pentru vaccinare sunt varstnici sau au boli cronice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-75-dintre-persoanele-programate-pentru-vaccinare-sunt-varstnici-sau-au-boli-cronice/

Medicul militar Valeriu Gheorghita, spune ca 75% dintre persoanele programate la vaccinare pe platforma informatica au varste peste peste 65 de ani sau sunt persoane cu boli cronice.

“Peste 75% din persoanele deja programate, si vorbim de peste 275.000 de persoane deja programate in platforma de programare, sunt persoane care apartin grupei de varsta de peste 65 de ani sau persoane cu boli cronice si pana la 25% sunt persoane care deservesc activitati esentiale”, a declarat Dr. Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid in Romania, la TVR, citat de Agerpres.

Pacientilor cu boli cronice li s-ar putea permite sa fie programate individual sau de catre apartinatori sau prezentand la centrul de vaccinare o scrisoare medicala/ bilet de externare din spital care confirma boala cronica.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Neoplazii mieloproliferative

“Din pacate, baza de date a CNAS nu este suficient de consistenta si sunt o serie de persoane care nu s-au regasit in acea baza de date. Din acest punct de vedere, exista alte modalitati prin care respectivele persoane se pot programa si anume prin call-center pot suna direct la numarul de telefon unic si se pot programa direct la un centru de vaccinare. De asemenea, incercam sa facem pe cat de repede posibil posibilitatea ca orice persoana care se cunoaste in evidenta cu boli cronice sa poata sa fie programata individual sau prin apartinatori, asumand ca acea persoana are boala cronica si prezentand la centru de vaccinare o scrisoare medicala mai veche sau un bilet de externare din spital care atesta ca intr-adevar persoana respectiva are o boala cronica”, a mai precizat medicul Valeriu Gheorghita.

De altfel, conform ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, in situatia in care platforma pentru vaccinarea anti-COVID-19 nu permite programarea, una dintre alternativele luate in considerare de autoritati este o lista de asteptare.

Etichete: programare vaccinare, vaccinare persoane peste 65 de ani, vaccinare persoane cu boli cronice, dr valeriu gheorghita

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Numarul cazurilor de Covid-19 creste din nou, in Europa, dupa sase saptamani de declin

UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, inclusa in clasamentul QS World University Rankings by Subject 2021

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a inceput evaluarea vaccinului rusesc Sputnik V

Conferinta de Medicina Familiei cu participare internationala – un eveniment creditat EMC de neratat

Ministerul Sanatatii sustine ferm purtarea mastii in timpul activitatilor sportive care se desfasoara in interior