Peste 600 de participanti la cele patru editii Practic MF din 2015

05/11/2015

Peste 600 de participanti la cele patru editii Practic MF din 2015

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-600-de-participanti-la-cele-patru-editii-practic-mf-din-2015/

confCompania de comunicare medicala Houston NPA a incheiat cea de-a 12-a editie a Practic MF, incununand cu succes seria evenimentelor regionale din acest an dedicate medicilor de familie. La cele 4 editii organizate in 2015 au participat peste 600 medici din intreaga tara cu specialitatea medicina de familie.

Evenimentele din acest an au fost coordonate stiintific de catre Prof. Dr. Mihaela Simu (neurologie) si de Prof. Dr. Nicolae Calomfirescu (urologie). Alaturi de ei au conferentiat alti 85 de medici cu specialitatile ginecologie, pneumologie, neurologie, medicina legala, urologie, chirurgie, psihiatrie, gastroenterologie, cardiologie, pediatrie, oncologie, reumatologie, hematologie, epidemiologie, medicina sportiva si medicina de familie.

“Ne-am simtit privilegiati sa ne numaram printre participanti. Consideram ca aceste intalniri au un impact pozitiv in experienta noastra medicala prin subiectele abordate, interactivitatea discutiilor si noutatile stiintifice medicale prezentate” a declarat un medic din Arad in cadrul ultimei editii din 2015. “Evenimentul Houston a fost marcat de originalitate din punct de vedere stiintific si organizatoric, am apreciat participarea activa a colegilor mei la discutii” a adaugat un alt medic din Craiova.

Si pentru reprezentantii asociatiilor judetene de medici de familie experienta Practic MF este una placuta. “Sunt deosebit de impresionata de modul de organizare: impartirea lucrarilor, tematica aleasa, locatia si echipa, nu voi mai lipsi de la urmatoarele editii” a precizat Dr. Mihaela Covrig, presedinte al Asociatiei patronale a medicilor de familie Neamt. Dr. Catalin Andriescu (presedintele Asociatiei medicilor de familie din judetul Bacau) a declarat pentru Houston NPA ca printre lucrurile pe care le apreciaza la editiile la care a participat se numara “invitatii valorosi, interesul constant al participantilor pe perioada evenimentului si abordarea lucrarilor din mai multe domenii. Acest eveniment devine unul de referinta pentru medicii de familie”.

Prof. Dr. Nicolae Calomfirescu este de parere ca seria Practic MF “a crescut progresiv in calitatea informatiei furnizate, in numarul de participanti inregistrat si in numarul mare de invitati care au acoperit subiecte diverse si de interes pentru audienta. Temele sunt diferite de la o editie la alta, ceea ce demonstreaza ca Practic MF evolueaza prin adaptarea la nevoile de informare ale medicilor. Sunt convins ca intr-o astfel de reuniune fiecare medic primeste informatii care se vor demonstra utile in practica medicala curenta, fie ca adreseaza o problema de legislatie, fie de management al cabinetului sau modele terapeutice. Pentru medicii de familie Practic MF poate fi o agora unde se pot afla noutati, se pot schimba impresii, pareri si, nu in ultimul rand, se pot gasi rezolvari pentru anumite situatii intalnite in cabinete. Mi s-a intamplat ca o colega sa imi multumeasca in mod public pentru ca, datorita unei prelegeri pe care am sustinut-o la una dintre editiile Practic MF de anul acesta, ea si-a schimbat paradigma de prescriere si are rezultate mai bune in tratamentul infectiilor urinare folosind alte solutii terapeutice”.

Datorita interesului din ce in ce mai crescut al participantilor pentru Practic MF, compania de comunicare Houston NPA are in vedere extinderea numarului de editii la 5 in 2016, astfel incat sa se realizeze o acoperire mai buna a tarii, iar participarea medicilor sa fie astfel facilitata. De asemenea, planurile organizatorilor presupun si abordarea unor teme si invitarea unor lectori care au fost propusi direct de catre medicii participanti la editiile din 2015 ale Practic MF, consolidand astfel relatia de colaborare si incredere existenta intre participanti si organizatorii Houston NPA.

Calendarul preliminar al editiilor Practic MF 2016 este: 11-12 martie 2016 – Baile Herculane, judete in focus-AR, TM,HD, CS, GJ, MH, DJ, OT; 22-23 aprilie 2016 – Eforie Nord, judete in focus-CT, TL, CL, IL, BR, GL, GR, IF, B; 3-4 iunie 2016 – Sovata, judete in focus-SM, BH, SJ, BN, CJ, AB, MS, HR; 30 septembrie-1 octombrie 2016 – Gura Humorului, judete in focus-SV, BT, NT, IS, BC, VS, VN, MM si 18-19 noiembrie 2016 – Poiana Brasov, judete in focus BV, CV, SB, VL, AG, DB, PH, BZ, TL.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: