Peste 40 de lectori specialisti in dermatologie la Primavara Dermatologica Ieseana

24/04/2014

Peste 40 de lectori specialisti in dermatologie la Primavara Dermatologica Ieseana

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-40-de-lectori-specialisti-in-dermatologie-la-primavara-dermatologica-ieseana/

Primavara Dermatologica Ieseana 2014_1Conferinta Primavara Dermatologica Ieseana a reunit la Iasi 42 de lectori de elita din tara, 7 din strainatate, intr-un total de 1400 de participanti in cele patru zile de cursuri, workshopuri si prelegeri. Au fost dezbatute peste 74 de teme de actualitate din sfera patologiei dermatologice de granita. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Dermatologilor din Moldova. Presedintele conferintei a fost conf.dr. Daciana Branisteanu, alaturi de presedintii de onoare prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, prof.dr. Vasile Astarastoae, prof.dr. Andrew Nicolaides.

Subiecte dezbatute in cadrul conferintei Primavara Dermatologica Ieseana

In cadrul evenimentului, au fost abordate subiecte din dermatologie, dermato-venerologie, alergologie-imunologie, boli infectioase, chirurgie estetica, fiziopatologie, microbiologie, nutritie, pediatrie, stomatologie, radioterapie.

“Mesajul prezentarii pe care am sustinut-o despre tripla terapie in cazul hepaticelor cronice cu virus hepatitic C se refera la munca in echipa, care este obligatorie si care sa cuprinda in afara infectionistului: dermatologul, psihologul, psihiatrul, neurologul, hematologul si lista poate continua”, a precizat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel.

“Ideea de a incuraja comunicarea dintre specialitati mi se pare una excelenta, binevenita, si niciun medic specialist nu trebuie sa se limiteze si sa ramana cu informatiile doar din acea nisa pe care este expert”, a explicat prof.dr. Rodica Cosgarea, presedintele Societatii Romane de Dermato-Oncologie.

Specialisti internationali prezenti la eveniment

Prof. dr. Andrew Nicolaides si prof.dr. Niazi Khusrow, specialisti in flebologie la nivel international, au sustinut prezentari despre cauzele vasculare ale ulcerelor la picior, fiziopatologie bolii venoase cronice, ghiduri de management ale bolii venoase cronice.

Lansarea cartii “Dermatologia la interfata cu alte specialitati”

In cadrul evenimentului, a fost lansat volumul I al cartii “Dermatologia la interfata cu alte specialitati”, sub redactia conf.dr. Daciana Branisteanu, aparut la editura “Gr.T.Popa”, Iasi.

Concurs de postere pentru rezidenti

La acest concurs, au fost acordate 2 premii pentru popularitate si 3 premii din partea Comisiei Stiintifice a evenimentului. Au fost acordate doua burse: una sociala, pentru terminarea studiilor de specializare si una de merit, care consta intr-un curs pentru rezidenti.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: