Peste 3200 de candidati sustin examenul de admitere la UMF “Carol Davila” din Bucuresti

24/07/2012

Peste 3200 de candidati sustin examenul de admitere la UMF “Carol Davila” din Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-3200-de-candidati-sustin-examenul-de-admitere-la-umf-carol-davila-din-bucuresti/

Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti anunta sustinerea examenului de admitere, pentru toate facultatile din cadrul universitatii, miercuri, 25 iulie 2012, ȋncepand cu ora 9.00.

Comunicat de presa: Divizia de PR&COMUNICARE

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”

“Duminica, 22 iulie, la finalul sesiunii de inscriere, au fost validati in total 3237 de candidati pentru toate cele patru facultati din cadrul UMF “Carol Davila”. Pentru ȋnscrierea la Facultatea de Medicina, unde exista 430 de locuri finantate de la buget, au fost validati 1909 de candidati dintre care 26 de olimpici, precum si 36 de candidati care au optat din start pentru locurile disponibile la taxa. La Facultatea de Medicina Dentara, unde s-au alocat 130 de locuri subventionate de catre stat, s-au ȋnscris 543 de candidati dintre care 30 au ales sa aplice pentru locurile existente cu taxa. 446 de absolventi de liceu au ales Facultatea de Farmacie, dintre care 11 au ales locurile cu taxa, numarul de locuri alocat anul acesta fiind de 125 de locuri la buget. Facultatea de Moase dispune de 75 de locuri la buget pentru care s-au inscris 135 de candidati dintre care cinci au aplicat pe locurile disponibile cu taxa. Pentru alte specializari ale Facultatii de Moase si Asistenta Medicala s-au ȋnscris si au fost validati 204 de candidati.

Listele nominale ale candidatilor au fost postate pe  http://admitere.umf.ro/main/ in ordine alfabetica.  Salile in care se desfasoara examenul si repartitia candidatilor pe sali au fost afisate si la avizierele Facultatii de Medicina (pentru specializarile Medicina si F.M.A.M.), respectiv ale Facultatii de Medicina Dentara si Facultatii de Farmacie. Candidatii vor intra in sala la ora 8.00, urmand ca la ora 9.00 sa inceapa examenul de admitere la U.M.F. “Carol Davila”.

 Candidatii au obligatia de a verifica exactitatea datelor inscrise pe listele afisate si de a aduce imediat la cunostinta comisiei de admitere, prin secretariatele facultatilor, eventualele neconcordante fata de datele precizate in cererea de inscriere tip sau fata de actele depuse la dosar. Dupa inceperea concursului, pe listele afisate nu se mai admit nici un fel de modificari.

Accesul candidatilor in salile de concurs, in ziua examenului, se va face pe baza cartii de identitate sau a pasaportului valabil precum si a legitimatiei de concurs tip eliberata la inscriere de catre Secretariatele Facultatilor. Supraveghetorii au obligatia sa verifice identitatea fiecarui candidat la intrarea in sala pe baza actului de identitate iar candidatul se aseaza pe locul indicat de legitimatia de concurs lipita pe masa si care are acelasi numar ca si cel de pe legitimatia de concurs tip primita la inscriere.

Durata probei scrise va fi de 2 ore si jumatate in cazul specializarilor Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, 2 ore pentru admiterea la specializarile Asistenta Medicala generala si Moase si, respectiv 1 ora si jumatate pentru celelalte specializari ale F.M.A.M.

Ca o noutate in derularea examenului de admitere, corectarea tezelor se va face in sala de concurs, in prezenta candidatilor, carora li se va comunica punctajul, sub semnatura, urmand ca apoi rezultatele finale si lista candidatilor admisi sa fie afisate la avizierele facultatilor in cel mult 48 de ore de la terminarea probelor.

Sunt declarati admisi candidatii al caror punctaj la examenul scris este egal sau superior aceluia corespunzator notei 5,00. La F.M.A.M. declararea candidatilor admisi va fi in functie de punctajul obtinut si ordinea optiunilor pentru specializarile oferite, formulate in scris de candidati. Candidatii olimpici sunt admisi automat fara a mai fi necesara sustinerea examenului de admitere.

Admiterea la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti se va desfasura in urmatoarele locatii: Facultatea de Medicina Generala, Facultatea de Medicina Dentara, Facultatea de Farmacie si in Universitatea Politehnica din Bucuresti. Locatiile pentru concursul de admitere din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti sunt Universitatea Politehnica Bucuresti Splai si Universitatea Politehnica Bucuresti Leu. Hartile acestor locatii pot fi vizualizate pe www.umf.ro la sectiunea “Informatii UMF”.

Pentru mai multe detalii privind metodologia de desfasurare a examenului de admitere, va invitam sa accesati site-ul oficial al U.M.F. “Carol Davila” din Bucuresti, www.umf.ro, sectiunea Admitere 2012.

         

Comunicat de presa: Divizia de PR&COMUNICARE

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”

Telefon:  031.418.04.08, 0752.231.573
E-mail:  presa[at]umfcaroldavila.ro
  www.umf.ro

Autor: UMF Carol Davila

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: