Peste 29.000 de doze de vaccin anti-Covid administrate in cabinetele medicilor de familie

18/05/2021
Peste 29.000 de doze de vaccin anti-Covid administrate in cabinetele medicilor de familie

Peste 29.000 de doze de vaccin anti-Covid administrate in cabinetele medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-29-000-de-doze-de-vaccin-anti-covid-administrate-in-cabinetele-medicilor-de-familie/

Pana in prezent, peste 1.400 de medici de familie au receptionat vaccinuri anti-COVID, a anuntat Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind imunizarea impotriva SARS-CoV-2.

“La acest moment sunt 1.403 medici de familie care au receptionat vaccinuri de la companiile Johnson&Johnson, Moderna si AstraZeneca. Vaccinuri de la compania Johnson&Johnson au receptionat 1.373 de medici de familie. Au fost distribuite in total 64.905 doze si au fost deja administrate peste 29.000 de doze de vaccin”, a precizat medicul militar intr-o conferinta de presa.

De asemenea, el a facut referire si la cazul unui medic de familie din judetul Botosani care a organizat un mini-maraton de vaccinare.

“Un medic de familie din judetul Botosani a organizat chiar un mini-maraton de vaccinare cu vaccin de la compania Pfizer si a reusit sa vaccineze in trei zile succesiv circa 180 de persoane din comuna Rachiti”, a declarat seful CNCAV.

Potrivit acestuia, in campania de vaccinare prin cabinetele medicilor de familie, 56% dintre imunizari au fost efectuate in mediul rural si 44% in mediul urban.

Pana acum, cele mai multe vaccinuri anti-COVID s-au administrat in reteaua de medicina de familie din judetele Timis, Dambovita, Calarasi, Dolj si Bucuresti.

“In ceea ce priveste vaccinarea in cabinetele de medicina de familie din mediul rural la data de 17 mai cele mai multe doze au fost administrate in judetul Calarasi – 1.118, Dambovita 930, Timis – 850, Dolj – 723, Bihor – 587″, a mai precizat Dr. Valeriu Gheorghita.

Etichete: vaccinare anti-covid la medicul de familie, medici de familie implicati in campanie de vaccinare anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: