Peste 25 000 de flacoane cu Remdesivir pentru tratarea pacientilor cu Covid -19 din Romania

04/08/2020

Peste 25 000 de flacoane cu Remdesivir pentru tratarea pacientilor cu Covid -19 din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-25-000-de-flacoane-cu-remdesivir-pentru-tratarea-pacientilor-cu-covid-19-din-romania/

Romania va beneficia de o cantitate de 25 157 flacoane de Remdesivir, in trei transe, pentru tratarea pacientilor cu Covid -19 eligibili, in cadrul contractului finantat si semnat de Comisia Europeana cu compania farmaceutica producatoare, anunta Ministerul Sanatatii.

Astfel, in data de 7 august 2020, tarii noastre ii vor fi repartizate 6026 flacoane Remdesivir. Cantitatea ajunge pentru asigurarea tratamentului unui numar de peste 1200 pacienti eligibili (5 flacoane/pacient).

Repartitia realizata de reprezentantii Comisiei Europene tine cont de numarul cazurilor la 14 zile si, in acest context, Romania a primit a doua cea mai mare cantitate dupa Spania.

ā€œConform calendarului transmis de catre Bruxelles, in data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10336 flacoane pentru aprox. 2067 pacienti eligibili, iar in data de 9 octombrie 2020, un numar de 8795 flacoane cu care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a inca aproximativ 1759 pacienti eligibili. Ultimele doua transe vor fi evaluate in functie de evolutia epidemiologica la 14 zile.ā€, se precizeaza in comunicatul MS.

Continut educational:

Potrivit sursei citate, livrarea cantitatilor se va face in depozitele Companiei Unifarm SA de unde vor fi distribuite catre unitatile sanitare desemnate in cadrul Ordinului ministrului Sanatatii nr. 555/2020, in functie de numarul de cazuri medii si severe eligibile.

Ministerul Sanatatii mai reaminteste ca in data de 28 iulie, Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Incepand cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispozitia statelor membre si a Regatului Unit, loturi de Veklury, cu coordonarea si cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a raspunde nevoilor imediate.

Comisia Europeana va finanta contractul, in valoare totala de 63 de milioane EUR. Astfel, va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30 000 de pacienti din spatiul european care prezinta simptome severe de COVID-19.

Etichete: remdesivir, tratament pacienti covid-19, tratament coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19