Peste 2.300 persoane din Galati au fost diagnosticate cu viroze respiratorii si pneumonii

18/10/2018

Peste 2.300 persoane din Galati au fost diagnosticate cu viroze respiratorii si pneumonii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-2-300-persoane-din-galati-au-fost-diagnosticate-cu-viroze-respiratorii-si-pneumonii/


Peste 2.300 de persoane din judetul Galati au fost inregistrate cu viroze respiratorii si penumonii in prima saptamana de raportare a DSP.

In 59 de cazuri s-a impus internarea pacientilor, iar cei mai afectati de virozele respiratorii au fost copiii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani, unde au fost inregistrate 744 de cazuri.

Continut educational:

“In ceea ce priveste pneumoniile si bronhopneumoniile, in prima saptamana de raportare, la nivelul judetului Galati au fost inregistrate 154 de cazuri, dintre care 52 au necesitat internarea. Cea mai afectata grupa de varsta a fost cea a copiilor cu varste intre doi si patru ani, unde au fost raportate 39 de cazuri. Pana acum nu a fost inregistrat niciun caz de gripa”, a precizat Liliana Iordachescu, purtatorul de cuvant al DSP Galati, citata de Agerpres.

DSP Galati a distribuit medicilor de familie cea de-a doua transa de 2.400 doze de vaccin antigripal pentru imunizarea populatiei, in prima transa fiind distribuite 2.500 doze. In total, pentru judetul Galati ar trebui alocate 46.246 doze de vaccin antigripal.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: