Peste 150 de medici de familie au participat la a-IX-a editie a PRACTIC MF

19/03/2015

Peste 150 de medici de familie au participat la a-IX-a editie a PRACTIC MF

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-150-de-medici-de-familie-au-participat-la-ix-editie-practic-mf/

confEvenimentele Practic MF includ dezbateri in plen, workshopuri si studii de caz subscrise celor trei directii principale: diagnostic precoce si tratament corect in cele mai frecvente afectiuni din practica medicului de familie, managementului cabinetului medicului de familie, legislatie si politici de sanatate.

Cea de-a IX-a editie a Practic MF s-a desfasurat intre 13-15 martie la Hotel Afrodita din Baile Herculane si a fost dedicata medicilor de familie din judetele AR, TM, CS, MH, GJ, DJ, OT, VL si HD.

 Coordonatorul stiintific a fost Prof. Dr. Mihaela Simu, medic primar neurolog.

“Intiativa de a organiza astfel de evenimente este laudabila cu atat mai mult cu cat s-a ajuns la cea de-a IX-a editie, ceea ce arata si interesul participantilor, in speta a medicilor de familie, pentru astfel de evenimente dedicate educatiei medicale continue. De aici isi pot achizitiona informatii concentrate actualizate din diferite domenii de interferenta, cu utilitate pentru practica de zi de zi”, a declarat pentru Houston NPA Prof. dr. Mihaela Simu.

Pe parcursul celor 2 zile de lucrari, simpozionul a reunit peste 150 de participanti, confirmand faptul ca seria de evenimente Practic MF a ajuns sa fie considerat un proiect important pe piata manifestarilor dedicate medicilor de familie din Romania.

Datorita temelor de maxima actualitate abordate de lectorii evenimentului, medicii au beneficiat in urma participarii la acest eveniment de 9 credite EMC.

Interactivitatea este una dintre caracteristicele principale ale proiectului Practic MF. La aceasta editie organizatorii au acordat Premiul pentru Cel mai activ participant, acesta fiind castigat de un medic de familie din Arad.

Printre temele aflate pe agenda evenimentului s-au aflat: infertilitatea, sarcina, lehuzia – importanta semnelor precoce de patologie, BPOC – diagnostic si tratament in practica medicului de familie, consecintele simptomelor de tract urinar inferior, vaccinarea de rujeola/oreion/rubeola, provocarea autismului pentru medicul de familie, preventia litiazei biliare, tratamentul modern al ulcerului venos activ prin laserterapia de joasa putere (LLLT) versus fototerapia cu ultraviolete in cabinetul medicului de familie, criostripping-ul ca metoda moderna de tratament in afectiunile venoase ale membrelor inferioare, screeningul cancerului de col uterin in judetul Timis, abordarea vertijului in asistenta medicala primara, aspecte de responsabilitate medicala cu implicatii juridice in activitatea medicului de familie.

Viitoarele editii ale Practic MF din 2015 se vor desfasura in:
– Poiana Brasov, intre 19-21 iunie, editie dedicata medicilor de familie din judetele AG, TR, DB, GR, B, IF, PH, CL, IL, CT, TL;
– Sovata, intre 25-27 sept, editie dedicata medicilor de familie din judetele SM, SJ, MM, BN, CJ, AB, SB, MS, HG, CV, BV, BH;
– Gura Humorului, intre 30 oct-1 nov, editie dedicata medicilor de familie din judetele BT, SV, NT, BC, VS, VN, GL, BR, BZ, IS.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: